Wat moet er allemaal geregeld worden voor de verhuizing – verhuizen naar Texel deel 3 –

In deel 1 en deel 2 hebben jullie kunnen lezen waarom we naar Texel wilden verhuizen en dat we ons huis verkocht hadden.

Uiteindelijk heeft ons huis zes weken te koop gestaan voordat we het verkocht hadden. Het was toen eind mei, maar de overdracht zou eind augustus zijn. Dit betekende dat we drie maanden de tijd hadden om alles te regelen.

De koop definitief maken

Als eerste moesten we de koop van het huis op Texel definitief maken. We mochten zelf aangeven wanneer we de overdracht zouden willen, dit omdat het huis op Texel leeg stond. Om zo min mogelijk dubbele lasten te hebben wilden we de overdracht graag eind augustus. Er moesten natuurlijk nog wat formaliteiten geregeld worden, maar het was geen probleem om eind augustus de overdracht te doen.

Wat moet er allemaal geregeld worden

Aan het huis wat we gekocht hadden moest natuurlijk nog heel veel gebeuren. Nu konden we serieuze plannen gaan maken. Als eerste maakten we een lijst met welke klussen er moesten gebeuren. Nu was het de bedoeling dat we een hoop klussen zelf, daar bedoel ik Daan en mijn vader mee, zouden gaan doen. Toch waren er ook klussen waar we graag een klusjesman bij wilden, dus daar moesten we naar op zoek.

Dan was het nog de vraag welke spullen gaan meteen mee naar het nieuwe huis en welke spullen gaan we tijdelijk opslaan? Dat het niet mogelijk was om alle spullen meteen mee te nemen naar ons nieuwe huis was wel duidelijk. Dus, waar gaan we de spullen opslaan? Hoe gaan we alles verhuizen? Huren we een bedrijf in of regelen we het zelf?

Dit waren de belangrijkste zaken die geregeld moesten worden deze drie maanden.

Mijn ouders woonden natuurlijk al op Texel en regelde via via een klusjesman. Mooi, dat konden we wegstrepen.

Dozen inpakken

Ondertussen was ik wel al begonnen met het inpakken van dozen, maar ook met het uitzoeken van spullen. Verhuizen is natuurlijk bij uitstek een gelegenheid om overbodige spullen weg te doen. Ondanks dat we in ons vorige huis geen zolder hadden en ik best makkelijk spullen weg doe, hadden we toch heel wat spullen verzameld in de loop der jaren.

verhuizen verhuisdozen verhuizing

Voor het inpakken van de verhuisdozen had ik een systeem bedacht. Het kwam erop neer dat ik de dozen nummerde. Eén, twee of drie. In de dozen één pakte ik de spullen in die meteen mee zouden gaan naar het nieuwe huis. In de dozen met nummer twee pakte ik de spullen in die we niet direct nodig hadden, dus de spullen die naar de opslag konden. Als laatste de dozen nummer drie. Daar pakte ik de spullen in die we voorlopig helemaal niet nodig zouden hebben, dus die konden achteraan in de opslag staan.

Maar ja, waar gaan we die spullen opslaan? Ook nu wisten mijn ouders iemand. Bij hun, nu ook bij ons, in de kerk was een vriendelijk echtpaar met een grote schuur. Zij vonden het geen probleem, ondanks dat wij hen op dat moment nog niet kenden, dat wij onze spullen tijdelijk bij hun in de schuur neerzetten. Heel fijn.

De verhuizing

Eindelijk was de verhuisdag aangebroken. Naar dit moment hadden we de afgelopen maanden uitgekeken. We hebben altijd met veel plezier in Sneek gewoond en nog steeds vind ik Sneek een erg leuke stad. Toch konden we niet wachten om te verhuizen naar Texel. Daar hadden we echt onwijs veel zin in, ondanks dat we van een huis dat helemaal af was naar een klushuis gingen verhuizen.

vrachtwagen verhuiswagen verhuizen

De verhuisdag zelf was een hectische dag. Het was ook nog eens heel warm die dag, maar aan het eind van de dag waren al onze spullen verhuisd en dat is het belangrijkst!

verhuizen naar Texel

Nu ik alles zo uittyp lijkt het net of we het hup één, twee, drie geregeld hebben, maar er is best nog wel wat uitzoek en regelwerk aan vooraf gegaan. Toch heb ik me deze periode nooit druk gemaakt. Ik had er alle vertrouwen in dat het allemaal wel goed zou komen. Daardoor heb ik me nooit echt gestrest gevoeld. Uiteindelijk is alles ook prima verlopen.

 In de onderstaande filmpjes kan je zien hoe onze verhuisdag is verlopen 

De volgende keer zal ik verder vertellen over de verbouwing en het wonen op Texel. Dat kan je hier lezen

verbouwing verbouwen huis Texel verhuizing verkopen makelaar-2