Alle kinderen gaan naar school

“Wel lekker zeker dat nu alle kinderen op school zitten”? Zeker toen Bodi net op school zat hoorde ik dit regelmatig.

Ik vond het vooral wennen. Als ik s’ochtends de kinderen naar school bracht fietste ik alleen naar huis, geen gezellig gekwebbel van achterop de fiets.

Moe van school

Ondertussen zijn we een jaar verder en ben ik er helemaal aan gewend. Ook Bodi gaat met plezier naar school, alhoewel hij het ook heerlijk vindt om af en toe een dagje thuis te blijven. Zolang hij vier is kan dit gelukkig. Hij heeft dat ook wel nodig, want ik merk wel dat hij moe is van school. Dat snap ik helemaal.

Voor mijzelf had ik allemaal plannen gemaakt wat ik zou gaan doen als alle kinderen op school zouden zitten. Zoals het huishouden extra aandacht geven, maar ook meer bloggen en me-time staan op het lijstje. In de eerste maanden heb ik toch wel een hoop van mijn plannen kunnen uitvoeren.

Dat liep even anders

Nou ja en toen liep alles even anders. Vanaf half maart kregen de kinderen thuis les, dus van geen kinderen meer thuis naar alle drie de kinderen thuis en eigenlijk vond ik dat wel gezellig, want zoals ik al eerder zei was het best wennen om geen kinderen meer thuis te hebben.

Wel was opeens weer een stuk drukker, zeker omdat de kinderen ook thuis les moesten krijgen. Dus het lijstje met al mijn plannen, ach ja, daar kwam niet zoveel meer van terecht.

Een maand voordat de zomervakantie begon mochten de kinderen weer naar school, maar voor mijn gevoel is die maand omgevlogen.

Regelmaat

Pas na de zomervakantie kwam er weer een beetje regelmaat. Ik denk dat dat voor mij ook het moment geweest is dat ik zelf helemaal gewend was om geen kinderen meer thuis te hebben.

Ondertussen zijn we weer een paar maanden verder en is het goed zo. Bodi heeft het naar zijn zin op school en ik heb meer tijd voor andere dingen. Zo ben ik nu bezig een webshop op te zetten, iets wat veel tijd kost, maar die tijd heb ik nu.

En als de kinderen vakantie hebben of een studiedag, dan geniet ik extra van de momenten die we samen hebben! Want ja, ik vind het toch ook altijd erg gezellig als de kinderen thuis zijn.