Dieren in de Noordzee + winnen

Vandaag heb ik een gastblog, geschreven door Bram. Hij heeft een leuke webshop met allemaal verschillende dierenfiguren, dat niet alleen, hij weet ontzettend veel over dieren. Daarom heeft hij een paar leuke feitjes opgeschreven over dieren die op Texel leven. Daarmee ga ik Joaz en Bodi even imponeren, haha.

De jongens zijn namelijk echt gek van dieren en spelen graag met dierenfiguren. Als jij thuis nu ook een dierenliefhebber hebt, dan heb ik goed nieuws, want ik mag namelijk een tegoedbon ter waarde van €25,- weggeven. Voor dat bedrag mag jezelf leuke dieren uitzoeken.

Dieren zijn interessant voor kinderen

Dieren zijn ontzettend interessant. Het is leuk om te leren over dieren. Hoe ze eten, waar ze leven, hoe ze met elkaar om gaan. Lijken ze op ons?
Voor kinderen zijn dieren altijd een mooie inspiratiebron. Elk kind heeft wel een favoriet dier.

Noordzeekrab

Een kadotip voor de feestdagen zijn de wilde dieren van Papo, een Frans merk die prachtige figuren maakt en die er ook nog eens heel realistisch uitzien. Zoals hier een nieuw model van Papo, de Noordzeekrab.

Hoe leuk, dit is toch net een echte krab? Wist je dat een krab 10 poten heeft? Hij eet met de voorste twee. Typisch voor de Noordzeekrab, die we regelmatig op Texel zien, zijn de zwarte punten op de voorste scharen. De krab kan een schild krijgen tot 30 centimeter breed, wat in verhouding twee keer zo breed is als lang. Het dier is traag, maar enorm sterk. Hij heeft krachtige scharen en breekt met gemak mossels open. De voelsprieten voor op zijn kop (antenna’s) genoemd, gebruikt de krab om in het water te ruiken. Zo vindt hij voedsel en vrouwtjes. De Noordzeekrab kan 9 tot 15 jaar oud worden. 

Zeehonden

Zeehonden zijn prachtige zeedieren, met hun grote ogen en mooie vacht zien ze er natuurlijk ook superschattig uit! Ze leven op de Noord en Zuidpool, maar ook de Waddenzee zit er vol mee. Daar zwemmen wel meer dan 10.000 zeehonden. Als je geluk hebt kun je vanaf Texel de zeehonden zien zonnebaden op het wad, maar er gaan vanaf Texel ook speciale rondvaarten om zeehonden te spotten.

De zeehond is een warmbloedig zoogdier, dit houdt in dat het dier zichzelf warm moeten houden. Ze doen dit met een dikke huid waaronder vet zit opgeslagen: de pels. Door veel vette vis te eten kan de zeehond zijn vetreserves aanvullen. Lukt dit niet goed of wordt een jong alleen gelaten door zijn moeder dan kunnen de zeehonden die geluk hebben bij Ecomare op Texel terecht. Ook worden hier regelmatig verwonde of zieke zeehonden binnengebracht. Ecomare is de oudste zeehondenopvang in Nederland en vangt sinds 1952 zeehonden op.

Leuk feitje: Wist je dat zeehonden onder water kunnen slapen? Ze blijven tot twintig minuten onder water en doen dan een dutje!

Winnen

Wil je kans maken op een een tegoedbon? Kijk dan snel op mijn Instagram, want daar geef ik een tegoedbon weg van €25,- die je vrij mag besteden bij diermodel.nl of www.speegoed-paarden.nl

Heb je nu geen Instagram, maar wil je toch graag mee doen met deze winactie, laat dan hieronder een berichtje achter.

  1. Lien 5 november 2020 at 10:46

    Ik doe heel graag mee! Geen instagram helaas, maar dit is wel een hele leuke actie.
    Onze kinderen zullen dit zeker super leuk vinden!

Comments are closed.