Adventskalender maken – makkelijk en snel

Sinds een aantal jaar maak ik zelf een adventskalender voor de kerst. De kinderen vinden het altijd erg leuk om mij daar mee te helpen. Dat kan prima, want de knutselwerkjes die ik bedenk zijn altijd makkelijk om zelf te maken.

Ook de adventskalender die ik dit jaar gemaakt heb is weer eenvoudig te maken en goedkoop. Toch ziet hij er gezellig en feestelijk uit.

Wat heb je nodig

  • 25 (kerst) giftlabels (Action)
  • 25 aftelstickers (Hema)
  • mooie tak (bos)
  • opdrachten (optioneel)

Ook leuk om te lezen: adventskalender- maken met kraftzakjes

Adventskalender maken

Om te beginnen plak je alle aftelstickers op de giftlabels. Ik heb er voor gekozen om alle stickers random te plakken, ook heb ik de labels afgewisseld met kerstboompjes en sterren voor een speels effect.

Als alle aftelstickers geplakt zijn kun je op de achterkant van de labels een kerstboodschap of een kerstopdracht te schrijven. Zoals ‘bak lekkere kerstkoekjes’ of ‘maak een mooie kerstkaart voor opa en oma’. Persoonlijk vind ik dat leuker als een adventskalender waar een cadeautje of een snoepje in zit.

Als alle stickers geplakt zijn en alle opdrachten geschreven kun je alle labels op een tak hangen. De jongens hebben voor mij een mooie tak gevonden. Die heb ik thuis laten drogen en zo kon ik met een mesje heel makkelijk de barst eraf halen. Nu heb ik een mooie tak waar ik vervolgens samen met Noraya alle labels aan gehangen heb.

Je kunt er ook voor kiezen om de labels aan een mooi koord te hangen, maar zelf vind ik het effect van een tak erg leuk.

Alle labels hebben Noraya en ik op een willekeurige volgorde gehangen, zo moeten we elke dag het juiste kaartje vinden.

Als alle kaartjes hangen is de adventskalender klaar. Je kan de tak ophangen door aan beide uiteinden een touw te binden. Op deze manier kun je de adventskalendertak aan de muur hangen.

adventskalender maken makkelijk goedkoop snel - diy - knutselen met kinderen - zelf maken - kerst - christmas - kerstdiy - kerstmis - mamablog