Onze taart maken traditie

Bij ons is het ondertussen een traditie geworden dat als één van de kinderen jarig is dat ik een taart voor ze maak. Ze vertellen mij dan wat ze graag willen en we kiezen kleuren uit, vervolgens bedenk ik hoe ik de taart het beste kan maken. Hoewel ik het heel leuk vind om taarten voor de kinderen te maken en door de jaren heen er steeds beter in ben geworden. Ben ik natuurlijk een amateur en moet een taart niet te ingewikkeld zijn.

Een taart kiezen voor Noraya

Dit keer is Noraya jarig. Ze wilde graag een ‘echte grote’ meidentaart. Ook moest de taart mintgroen en roze zijn. Na samen het één en ander bekeken te hebben leek Noraya een flamingotaart erg leuk. Helemaal goed, dat is een taart die ik wel kan maken. Als de keuze voor de taart gemaakt is, ga ik op internet op zoek naar de spullen die ik nodig heb om de taart te maken. Voor deze taart ben ik op zoek gegaan naar een flamingo-uitsteker. Al snel had ik wat gevonden, maar helaas uitverkocht. Dit herhaalt zich nog een paar keer. Aaahh, ik had toch echt een flamingo-uitsteker nodig. Gelukkig vond ik uiteindelijk een flamingo-uitsteker. Ik heb meteen een palmboom-uitsteker meegeteld, maar die heb ik uiteindelijk niet eens gebruikt.

Het fondant koop ik meestal bij de Xenos, maar helaas hebben wij die niet op Texel. Gelukkig waren we een paar weken geleden in Sneek en daar hadden we alvast roze en mintgroene fondant gekocht.

De taart maken

Vlak voor de verjaardag ga ik aan de slag. Eerst maak ik de bodem. De volgende dag vul ik de taart en besmeer te taart met botercrème. Daarna kan ik beginnen aan wat ik het leukste deel vind, het versieren en decoreren van de taart. Meestal heb ik wel een zo’n beetje in mijn hoofd hoe de taart eruit moet komen te zien, Toch bekijk ik vaak, als ik bezig ben, of alles klopt. Soms is dit niet het geval en dan verander ik het één en ander. Dan blijf ik net zolang schuiven tot het klopt. Als de taart helemaal klaar is mag de aanstaande jarige de taart zien. Dan hoop ik altijd maar dat ze blij met de taart zijn. Tot nu toe is dit gelukkig altijd het geval geweest.

Als we de verjaardag vieren, kunnen de kinderen vaak niet wachten om vol trots ‘hun’ taart aan iedereen te laten zien. Als alle visite er is brengen we de taart binnen en zingen ‘lang zal ze leven’. Vervolgens worden de kaarsjes uitgeblazen en dan eindelijk de taart aangesneden. Natuurlijk mag de jarige als eerst kiezen welk stuk taart hij of zij wil.

Hieronder kan je zien hoe ik de taart van Noraya gemaakt heb