Met een peuter naar de bioscoop

Afgelopen zondagmiddag was het zover. Wij gingen met het gezin naar de bioscoop. Dit was de eerste keer voor Bodi dat hij naar de bioscoop ging. Best een beetje spannend voor ons, want Bodi is nou eenmaal niet een rustig jongetje dat lief naast je gaat zitten en blijft zitten. Nee, integendeel, ik noem hem altijd erg ondernemend.

Een gezellig uitje met het gezinbioscoop buurman en buurman film

We waren uitgenodigd voor de film “Buurman en Buurman hebben een nieuwe huis”. De bioscoop was op het Oostereiland in Hoorn. We besloten er een gezellig dagje uit met het gezin van te maken.

Aangekomen bij de bioscoop stonden de echte buurman en buurman de kinderen op te wachten, hoe leuk! Noraya en Joaz liepen, zodra ze de kans kregen, op buurman en buurman af en gaven ze een dikke knuffel. Daarna wilde mama natuurlijk graag nog even een foto maken. Bodi vond de echte buurmannen nog een beetje spannend en wilde niet met hun op de foto. Wel kreeg één buurman nog een high five toen we voorbij liepen, maar daarna liep Bodi toch snel weer verder.

bioscoop buurman en buurman film

Toen was het tijd om bij de bioscoop naar binnen te gaan. We kregen onze kaartjes en liepen naar de filmzaal. Daar belanden we op een plekje ongeveer in het midden. Wel een beetje aan de zijkant, met het idee dat we er makkelijk uit konden, als Bodi niet meer zou willen zitten.

Noraya en Joaz zaten er helemaal klaar voor en ook Bodi zat trots op zijn eigen stoel. Bij binnenkomst hadden we een stoelverhoger voor Bodi gekregen. Nu zat hij wat hoger en kon zo de film beter zien.

De film begint

Het licht ging uit en de film begon. Bodi keek zijn ogen uit toen het grote scherm aanging. Toen even later ook nog Buurman en Buurman op het scherm verschenen vond hij het helemaal geweldig.

bioscoop buurman en buurman film

Het waren grappige filmpjes waar Noraya en Joaz regelmatig hard om moesten lachen, ook Bodi lachte vrolijk mee en benoemde zo nu en dan wat buurman en buurman aan het doen waren.

Het eerste half uur ging alle aandacht van Bodi naar de film en bleef hij prima in zijn stoel zitten. Na een half uurtje begon hij iets wiebeliger te worden. Even later ging hij staan, toen was het tijd voor mijn troef… Ik had zijn speentje en knuffel mee. Nadat ik die aan Bodi gegeven had ging hij weer lekker op zijn stoel zitten. De film duurde nu nog maar een kwatiertje en die verliep prima.

Hoe is het gegaan?

Vantevoren was ik best wel bang dat de film te lang zou zijn voor Bodi, het duurde bijna een uur. Ik zag mezelf al halverwege de film in de hal zitten met Bodi, wachtend op de andere, maar dat is niet gebeurd. Bodi heeft het heel goed volgehouden op zijn stoel. Of dit nu kwam omdat hij de film zo grappig vond, of omdat hij moe was en hij lekker met zijn speen en knuffel kon zitten of omdat hij toch wat ouder wordt (bijna 2,5) of misschien is het ook wel een combinatie van dit alles.

bioscoop buurman en buurman film
Buurman en Buurman op de achtergrond

Al met al ging het prima met Bodi. Ook Noraya en Joaz hebben van de film genoten. Tja en als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben papa en mama dat ook, toch?! Want heel eerlijk, het was heel lekker weer buiten en daar zaten wij binnen in de bioscoopzaal…

bioscoop buurman en buurman film
Dat koppie van Joaz, zo blij!

Ben jij wel eens met een peuter naar de bioscoop geweest en hoe ging dat?