Verbouwen we gaan het anders doen

We wonen nu twee jaar in ons huis op Texel en dat betekent dat we alweer twee jaar volop aan het verbouwen zijn.

Het eerste jaar waren we vol energie en vol goede moed waren we van plan om van ons huis een paleisje te maken. De éne na de andere klus werd gedaan.

Na één jaar zag ons huis er al stukken beter uit, maar af was het nog lang niet. Daarom werd er ook het tweede jaar volop verbouwd. Nog steeds vol goede moed, maar wel met minder energie.

Moe moe moe

Daan was moe van al het klussen en hoewel ik zelf niet aan het klussen was, kwam veel zorg op mij neer.

Aan het eind van het tweede jaar merkten wij beide dat we erg moe waren en dat we echt wel aan een break toe waren. Gelukkig konden we aftellen naar onze vakantie. Drie weken met ons gezin en de caravan naar Frankrijk. Tijd voor ons gezin en tijd om te ontspannen. Oohh, wat waren we hier aan toe.

Hoe nu verder?

Tijdens de vakantie was het voor ons ook tijd om te kijken hoe we het het komende jaar zouden gaan aanpakken.

Ons huis was nog steeds niet af, maar nog een jaar in volle vaart klussen dat zagen we echt niet zitten. Helemaal niet meer te klussen is ook niet echt een optie, want tja, er moet wel het één en ander gebeuren.

Daarom hebben we een lijstje gemaakt om te kijken welke klussen we belangrijk vinden. Zo werd duidelijk dat ik graag zou willen dat de kasten voor de berging en slaapkamer gemaakt zouden worden. Daan wil graag dat het dak van de schuur en de veranda voor de winter in orde is. Iets wat moest gebeuren voordat het weer te slecht wordt.Deze klussen krijgen dus prioriteit op de nog hele lange kluslijst. Ook hebben we besloten om niet meteen aan een groot project te beginnen, maar eerst wat kleine klusjes af te ronden.

Meer tijd voor het gezin

En het allerfijnste, Daan gaat niet meer elke vrije dag en avond klussen. Zo houden we tijd over om samen eens wat leuks te doen.

Wij samen, als de kinderen op school zitten of Daan onderneemt s’middags iets gezelligs met de kinderen. Leuk voor de kinderen en fijn voor mij. Zo heb ik namelijk wat tijd om te editten, een blogje te schrijven of om wat in het huishouden te doen. Natuurlijk ook fijn voor Daan om van de kinderen te kunnen genieten.

Zal het ons lukken?

Dus aankomend jaar gaat hier zeker nog veel geklust worden, maar wordt er ook tijd gemaakt voor leuke dingen en zal niet alle tijd meer aan de verbouwing worden besteed.

Ik ben zelf erg benieuwd of dit gaat lukken en hoever we met de verbouwing zijn over een jaar.

Als iemand nog tips heeft om je tijd goed te verdelen tussen verbouwen en gezin dan hoor ik het graag.

verbouwing verbouwen huis Texel verhuizing bouwval klussen