Appelcupcakes bakken – Recept

Zodra het buiten frisser wordt vind ik het heerlijk om te bakken. Koekjes, taarten, cakes, ik vind het allemaal even leuk en lekker.

Mijn ouders hebben een aantal appelbomen in de tuin staan. Daar komen momenteel bakken vol met appels vandaan en tja, dat kunnen mijn ouders niet allemaal zelf opeten, dus ook wij kregen een zak vol met appels.

Dat was voor mij meteen een goede reden om aan het bakken te gaan en ja natuurlijk wel iets met appels.

Ik besloot om lekkere appelcupcakes te bakken. Daar heb ik een makkelijk, maar ook erg lekker recept voor die ik graag met jullie deel.

Ingrediënten

  • 125 gram suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram appels in kleine blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk

Voordat je begint

Begin om de oven voor te verwarmen op 170 graden.

Je moet zorgen dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dus de boter en melk op tijd uit de koelkast halen.

De eieren leg ik een half uur vantevoren in warm water. Daar wordt het beslag wat luchtiger van.

De appelblokjes met het kaneel mengen, dat kan je zo laten staan totdat je de appelblokjes nodig hebt.

Bereidingswijze

Mix de boter samen met de suiker op middelhoge stand tot een luchtig geheel, vervolgens voeg je de eieren één voor één aan het beslag toe. Als de eieren goed door het beslag zijn opgenomen kan je het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toevoegen. Dan voeg je de melk bij het beslag. Mix het geheel nog een minuutje door op een middelhoge stand.

Als laatste roer je het appel-kaneelmengsel door het beslag.

Nu kan je het beslag in de cupcake-vormpjes scheppen. Zelf gebruik ik daarvoor altijd twee lepels. Op één lepel schep ik het beslag en met de andere lepel schraap ik de eerste lepel leeg.

appel cupcakes bakken recept

Als alle vormpjes gevuld zijn met beslag kunnen de appel cup cakes voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

De oven tussendoor niet openen, want dan zakken de cupcakes in. Als de 25 minuten voorbij zijn prik dan met een satéprikker in het midden van de cakes, als de prikker er schoon uitkomt zijn de appelcupcakes klaar.

appel cupcakes bakken recept

Het beste kan je de appelcupcakes even laten afkoelen met de ovendeur open en het rooster uitgeschoven. Dan is het verschil van warm naar koud kleiner en is de kans dat de cakejes inzakken minder groot.

appel cupcakes recept