Naar het juttersmuseum Texel

Samen met de kinderen ben ik naar het Schipbreuk juttersmuseum op Texel geweest. De kinderen hadden hadden een vrije middag, want de juffen hadden een studiemiddag. Dan kan je natuurlijk thuis wat gaan rommelen, maar het was heerlijk weer, dus ik had wel zin om wat leuks te gaan doen.  Dat leuks werd het juttersmuseum. Ik stuurde mijn ouders een appje of ze zin hadden om mee te gaan. Ze moesten nog wat afmaken, maar daarna zouden ze ook komen.

Speurtocht

juttersmuseum TexelSamen met de kinderen vertrok ik alvast. Bij aankomst kregen de kinderen een speurtocht. Je hebt een makkelijke en een moeilijkere variant, wij kregen beide.

Superleuk, want zo zijn de kinderen ook heel betrokken. We begonnen meteen met de speurtocht en die begint buiten. Zodra je buiten komt kijk je je ogen uit. Wat een hoop spullen en dat dit allemaal gejut is! Zo zie je heel veel reddingsvesten, handschoenen, boeien, hout enz. enz.

Naar Afrika varen

juttersmuseum TexelAls je verder loopt kom je bij en redelijk nieuwe aanwinst van het juttersmuseum, namelijk de boot
‘Sjøfuglen’. Je kan een kijkje nemen op de boot, maar ook in de boot. Hoe leuk voor de kinderen om achter het roer te staan. Zo zijn wij eerst naar Afrika gevaren en later naar Dinoland, ha ha.

Op het terrein staan verschillende schuren die allemaal helemaal vol liggen, staan, hangen met gejutte spullen. Echt, je kan het zo gek niet bedenken of het is gejut. Zo zijn er, schoenen, touw, helmen, reddingsboeien, maar ook medicijnen, televisies en een hoop producten die je niet zo snel zou verwachten op het strand. Want ja, alle spullen die er liggen zijn gejut van het strand of per toeval opgevist door een kotter.

Je kijkt je ogen uit en ondertussen beantwoord je natuurlijk de vragen van de speurtocht.

Speeltuin

Ondertussen waren opa en oma gearriveerd en wilden de kinderen heel graag naar de speeltuin. Een erg leuke speeltuin, niet een standaard speeltuin. Je hebt onder andere een familieschommel en familiewip, nou daar wilde opa en oma ook graag even op, tot groot plezier van de kinderen en mama, ha ha.

juttersmuseum Texel juttersmuseum Texel

Ook staan er verschillende reddingscapsules in de speeltuin waar je in mag. Hoe leuk weer. Ook daar kropen de kinderen meteen achter het stuur en dit keer gingen we naar ‘cavia’, aldus Bodi (hij bedoelde Afrika, ha ha).

 

Zoveel spullen

juttersmuseum TexelNa de speeltuin wilde opa en oma ook nog wel een rondje door het museum, wij liepen het rondje mee, want er zijn zoveel spullen dat je je blijft verbazen. Ook staan er verschillende spelletjes op het terrein die je kan doen. Daarvan was visjes vangen de favoriet van Bodi.

Noraya en Joaz waren ondertussen een vriendje tegen gekomen en hielpen hem met de speurtocht. Daarna gingen ze nog even in de speeltuin spelen, maar toen was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan.

Het was een hele geslaagde middag en we komen snel weer terug, maar dan moet Daan ook mee hoor, want ik denk dat hij het juttersmuseum erg leuk zal vinden.

Ben jij al een keer in het juttersmuseum Texel geweest?

schipbreuk en juttersmuseum texel - uitjes op texel