Zelf een taartslinger maken

Voor de verjaardag van Bodi ga ik een confetti-taart maken met feestende dino’s. De dinosaurussen hebben een feestmutsje op, maar bij een feestje horen natuurlijk ook slingers.

Nu kan je een taartslinger gewoon kopen, wel zo makkelijk, maar ja, zo moeilijk is het niet om zelf een taartslinger te maken en het is natuurlijk ook veel leuker om de slinger zelf te maken.

Wat heb je nodig

  • verschillende kleuren tape
  • een stevige draad
  • 2 satéprikkers

taartslinger taart slinger maken diy mama blog mamablog

Aan de slag

Om te beginnen pak je een stuk draad, zorg ervoor dat je genoeg ruimte over laat aan het uiteinde, want straks moet je nog een knoopje maken. Dan pak je een stukje tape (ongeveer 10cm) en plakt die om de draad heen. Dit worden straks de vlaggetjes van de taartslinger. Vervolgens pak je een andere kleur tape en plakt die, naast de eerste tape, op dezelfde manier om de draad heen. Dit herhaal je totdat de slinger de gewenste lengte heeft.

taartslinger taart slinger maken diy mama blog mamablog

Nu kan je de vlaggetjes in de juiste vorm knippen.

Ik dacht slim te zijn door alle vlaggetjes op elkaar te vouwen, zo hoefde ik maar één keer te knippen en hadden alle vlaggetjes meteen dezelfde maat…. Nou ja, dat was het idee zullen we maar zeggen…. Met het knippen van de vlaggetjes knipte ik ook het draad door, oeps.

De tweede poging

Ik wilde wel graag dat de vlaggetjes ongeveer even groot zouden zijn, dus maakte ik van een stukje tape een driehoek, die gebruikte ik als mal om alle vlaggetjes in dezelfde maat te knippen.taartslinger taart slinger maken diy mama blog mamablog

Nu alle vlaggetjes geknipt zijn moet je de draad aan de satéprikkers knopen. Maak op ongeveer 2cm
vanaf de bovenkant van de prikker een kleine inham met een schaar. Nu kan je de draad op die plek gaan knopen, Door het sneetje zakt de draad niet naar beneden. Nu hoef je alleen nog maar de uiteindes van de draad af te knippen en klaar is je taartslinger!

taartslinger zelf maken - taart slinger - diy - mamablog - mama blog