Kerstkaarten maken met strijkkralen

Vroeger maakten mijn ouders altijd zelf hun kerstkaarten, een aardig werkje, want in die tijd werden er nog een hoop kaarten verstuurd.

Tegenwoordig worden er een stuk minder kerstkaarten verstuurd. Hoe leuk is het dan om de kaarten die je wel stuurt zelf te maken? Dat maakt het nog persoonlijker. Deze kerstkaarten met strijkkralen heb ik samen met de kinderen gemaakt.

Wat heb je nodig

Hoe maak je de kerstkaarten met strijkkralen

Om te beginnen maak je allemaal verschillende kleine kerst strijkkraalpatroontjes. Wij hebben een kerstboom, kerstman, rendier, kerstbal, pakjes, en een kerstster gemaakt. De kinderen vonden het trouwens erg leuk om mij hiermee te helpen.

Zie onderstaande afbeeldingen om te zien hoe je de strijkkraalpatronen kan namaken.

Als alle strijkkraalvormpjes klaar zijn kan je de patronen strijken. Laat deze afkoelen. Daarna kan je de kerstfiguurtjes op de kaarten plakken. Hiervoor heb ik een lijmpistool gebruikt, maar je kan ook een goede alleslijm gebruiken. Plak alle figuren op de kaart, iets boven het midden, zo hou je ruimte over voor een kerstwens.

kerstkaarten maken strijkkralen strijkkraal patroon patronen kerst strijkkraalpatroon christmas

Als de lijm goed gedroogd is kan je een kerstboodschap op de kaart zetten. Ik heb op elke kaart ‘Merry X Mas’ gestempeld. Omdat ik allemaal losse letterstempels heb was het best nog wel een werkje om te doen. Daarom heb ik gekozen voor een korte kerstboodschap, maar je kan natuurlijk op de kaart zetten wat je zelf wil.

Handiger is een stempel met een kant en klare kerstboodschap erop.

Maar misschien nog wel leuker, als je goed bent in handletteren (dat ben ik dus niet), is het ook een idee om zelf een boodschap op de kaart schrijven. Dit kan je ook doen als je geen stempels hebt.

Ook leuk om te lezen: Ga ik dit echt doen?

Nog even alle kerstkaarten op een rij.

Stuur jij nog kerstkaarten en maak je deze zelf of koop je ze?

Zelf kerstkaarten maken met strijkkralen - kerst strijkkraal patronen - stijkkralen patronen - christmas - diy - zelf maken