Glitterbol maken samen met Noraya -DIY –

Nu de kerst weer voor de deur staat vind ik het leuk om het huis in de kerstsferen te brengen. Samen met Noraya maakte ik een glitterbol. Dat is iets wat je heel goed zelf kan maken en het is ook nog eens leuk om samen met je kind te doen.

glitterbol sneeuwbol maken diy glitter tape
       Wat heb je nodig
 • Een glazen potje, bijvoorbeeld een jampot of pastapot gebruiken. Ik gebruikte een babyvoedingpotje
 • Een beeldje voor in het potje, ik gebruikte een glazen engeltje van de Action
 • Glitters
 • Watervaste lijm
 • Glycerine of babyolie
 • Zilverkleurig tape of een mooi lintje
sneeuw bol maken glitterbol engeltje
Hoe maak je de glitterbol

Als eerst zorg je dat het glazen potje goed schoon is. Vervolgens plak je met watervaste lijm het beeldje aan de binnenkant van de deksel. Zelf heb ik het glazen engeltje eerst nog op een tandpastadop gelijmd zodat het engeltje iets hoger zou komen.

Dan ga je het potje vullen met water en daar voeg je een scheutje glycerine aan toe. De glycerine zorgt ervoor dat de glitters niet meteen naar de bodem zakken. Hoe meer glycerine hoe langzamer de glitters zullen zakken. Normaal gesproken is glycerine verkrijgbaar bij de drogist of apotheek, maar hier op Texel was het nergens te krijgen. Gelukkig kan je ook gebruik maken van babyolie, dan voeg je een paar druppels olie aan het water toe.

sneeuwbol maken diy glitterbol maken

Ook leuk om te lezen: Mijn webshop gaat vandaag open

Als je het water met de glycerine/babyolie in het potje hebt gedaan kan je de glitters toevoegen. Strooi wat glitters in het potje. Roer de glitters nog even door, dan kan je de deksel op het potje doen. Je kan er voor kiezen om te deksel vast te lijmen, zelf heb ik dat niet gedaan. Wel heb ik vantevoren gecontroleerd dat het potje niet lekte, maar als je extra zekerheid wilt dan lijm je de deksel vast.

Als laatste heb ik zilverkleurig tape aan de boven en onderkant van het potje geplakt. Zo zie je de deksel ook niet meer.

sneeuwbol maken glitterbol maken zelf maken  

Zie hier hoe mijn glitterbol is geworden!

glitterbol sneeuwbol maken diy makkelijk-2

 1. Tina heurter 11 december 2017 at 11:58

  Wat leuk,ga ik ok maken met de kids leuk om aan oma en opa cadeau te geven…

  1. Lisanne 11 december 2017 at 16:23

   Ja leuk om samen met de kinderen te doen!

Comments are closed.