Is het al bijna kerst? Tag

Deze leuke tag zag voorbij komen bij Melanie en hij is bedacht door Tamara

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog maar 1 week en dan is het al kerst.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Een 10. De tijd voor kerst vind ik ook altijd heel gezellig. De kerstboom mag neergezet worden. De kerstcd’s mogen weer uit de kast. Op straat is alles mooi versierd met lichtjes! Kerst zelf is voor mij als christen extra bijzonder, want dan vieren wij de geboorte van Jezus.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

In ieder geval na Sinterklaas. Dit jaar heb ik hem wel meteen op 6 december opgezet. We hadden de boom wel al eerder gehaald, want we hebben ook wel eens gehad dat we de boom het weekend na Sinterklaas gingen kopen, maar toen waren er alleen nog maar zielige boompjes over.

kerst kerstboom Christmas
Hoe ziet jou ideale kerstboom eruit?

Dat is in elk geval een echte kerstboom. Ik weet dat er tegenwoordig ook mooie kunstbomen zijn. Toch blijf ik een echte kerstboom het mooiste vinden en die ruiken ook zo lekker.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Bijna alle kerstliedjes vind ik leuk, ik hou echt van kerstliedjes. Als ik er één moet kiezen, dan kies ik voor ‘O Holy Night’. Dat vind ik echt een mooi nummer en de tekst past helemaal bij de kerst.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Lastig, want er is niet een specifiek iets wat ik alleen met kerst niet vind kunnen. Als ik dan iets moet noemen dan zeg ik vloeken, dat vind ik nooit kunnen, maar met kerst helemaal niet.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Dat is een makkelijke voor mij. Elk jaar met kerst kookt mijn vader een heerlijk vijfgangendiner. Daar zit heel wat voorbereiding en werk in, maar daar smaakt het ook naar. Of moet ik hier dan een gerecht van kiezen? dan kies ik het voorgerecht. Mijn vader had al iets losgelaten over zalmbonbonnetjes, hmm ik kijk er nu al naar uit.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Dan draag meestal een jurkje. In ieder geval iets netjes. Ook komen mijn hakken uit de kast en ik probeer wat van mijn haar te maken.

Hoe ziet jouw kerst er over 25 jaar uit?

Wat een gek idee, dan is Noraya bijna net zo oud als ik nu ben. Ik hoop dat we de kerst dan nog steeds met de familie kunnen vieren. Mijn ouders, broer en zussen. Natuurlijk onze kinderen en hoe leuk zou het zijn als er dan ook kleinkinderen zijn.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Eerste kerstdag gaan we s’ochtends altijd naar de kerk. Daarna vieren we met de familie kerst bij mijn ouders. Mijn vader kookt dan een heerlijk diner en het is altijd supergezellig. Het echte kerstgevoel is voor mij het vieren van de geboorte van Jezus en hoewel ik echt geniet van alles erom heen, is dat voor mij echt kerst.

Kijk jij uit naar kerst dit jaar?

kerst - Christmas - houten kerststal - tag - mamablog