Makkelijk feestkapsel voor mijn dochter

Met kerst krijgen de kinderen mooie feestelijke kleren aan en daar hoort natuurlijk ook een feestkapsel bij!

Nu ben ik helemaal niet zo handig met haar. Toch vind ik het leuk om met de kerst een feestkapsel bij Noraya te maken, zeker omdat ze dat zelf ook graag wil. De meeste kapsels zijn vrij ingewikkeld en daarom niet aan mij besteed. Ook moet een kapsel wel een beetje stevig zitten, want Noraya moet wel lekker kunnen spelen zonder dat haar haar helemaal loslaat.

Bij Noraya maak ik wel eens een schuine invlecht, dat heb ik na heel wat oefenen wel een beetje onder de knie en is met wat glitterspeldjes best feestelijk. Toch is het favoriete feestkapsel van Noraya ‘die met die vakjes’ fijn voor mij, want laat dat nou heel makkelijk te maken zijn! Dus hier voor alle medemoeders die net als mij niet heel handig met het haar van hun dochter zijn. Als je toch een feestelijk kapsel wil maken met de kerst, of voor een ander feestje, vertel ik hoe ik dit kapsel maak.

 

Wat heb je nodig haar feestkapsel kerstkapsel wat heb je nodig

  • kleine doorzichtige elastiekjes
  • een kam om scheidingen te maken
  • glitterspray
  • een beetje water

makkelijk kerstkapsel feestkapsel kapsel haar glitters-2

Als eerste pak je het haar van oor tot oor alsof je een staart met losse haren wil maken. Die verdeel je in drie gelijken plukken. Met een kam kun je mooie rechte scheidingen maken. Om het helemaal strak te krijgen kan je een beetje water gebruiken. Die plukjes zet je vervolgens vast met een klein doorzichtig elastiekje. Je hebt dan drie staartjes met losse haren.

haar feestkapsel kerstkapsel staart met losse haren kapsel

Vervolgens pak je het middelste staartje en die verdeel je in tweeën. Dan doe je de linkerhelft bij het linkerstaartje, er ontstaat dan een soort van vakje in het haar. Voor je het elastiekje erin doet moet je opletten dat het vakje eerlijk verdeeld is, als dat niet zo is kan je een beetje schuiven. Dan kan het elastiekje erin. Hetzelfde herhaal je aan de rechterkant. Nu heb je twee staartjes met losse haren.haar feestkapsel kerstkapsel staart met losse haren-3

Die bind je vervolgens bij elkaar en nu heb je nog maar één staartje met losse haren en ook allemaal vakjes bovenop je hoofd. Om het helemaal af te maken kan je er een beetje glitterspray overheen sprayen en tadaaaaa het feestkapsel is klaar!

makkelijk kerstkapsel feestkapsel kapsel haar glitters

Maak jij ook altijd een feestkapsel bij je dochter met kerst?

feestkapsel dochter meisje makkelijk kerstkapsel diy