Verbouwen van ons huis op Texel (verhuizen naar Texel deel 4)

In deel 1 deel 2 en deel 3 Hebben jullie kunnen lezen hoe wij plannen maakten om naar Texel te verhuizen en welke stappen wij vervolgens ondernomen hebben.

op de Texelse boot teso texel
Op de boot naar Texel

Eindelijk was het zover. De verhuizing was achter de rug en nu woonden wij op Texel. Jeeej! Hier hadden we al die maanden naar uitgekeken.

Ons settelen

tijdelijke woonkamer bouwval klushuis We woonden nu dan wel op Texel, maar het huis waar we in gingen wonen was bij lange na niet af.
Er stond ons nog een grote verbouwing te wachten. Omdat de benedenvloer in het huis er helemaal uit moest hadden we besloten om de eerste maanden boven te gaan wonen. De eerste weken na de verhuizing gebruikten wij om ons te settelen. We richtten een slaapkamer in tot tijdelijke woonkamer. Op de zolder maakten we een gezellig plekje voor Noraya en Joaz. De oude keuken van beneden werd tijdelijk naar boven verhuisd. Zo konden we de komende maanden in elk geval een beetje normaal koken.

strand texel zwemmen in zee
Net vakantie

De verhuizing was eind augustus en de eerste maand dat we op Texel woonden hadden we het geluk dat het superlekker weer was. Het was zelfs de warmste septembermaand sinds jaren. Daarom waren we de eerste weken regelmatig op het strand te vinden. Dan lieten we de boel even de boel en genoten we van het feit dat we op Texel woonden. We zouden het immers snel druk genoeg gaan krijgen. Die eerste maand voelde ook echt wel als vakantie. Het heerlijke weer, maar ook het feit dat we boven woonden had wel iets weg van een vakantieappartement. S’avonds dronken Daan en ik regelmatig een glaasje rosé op het balkon en dan fantaseerden we over onze toekomst op Texel.

Wat moesten we verbouwen

Maar ja, het was natuurlijk geen vakantie. Verre van. Dit was ons huis waar nog ontzettend veel aan

moest gebeuren. Hier een greep uit de klussen die we allemaal moesten doen.

 • Er zat betonrot in de vloer beneden, dus de vloer zou er helemaal uit moeten en vervolgens zou er weer een nieuwe vloer moeten komen

  verbouwen klussen keuken uitbouw
  De keuken uitbouwen
 • De keuken uitbouwen naar buiten toe
 • De draagmuur van de woonkamer naar de keuken eruit halen zodat we een open keuken kregen
 • Er moest een hele nieuwe keuken komen, inclusief alle leidingen en elektra wat omgelegd moest worden
 • De badkamer zouden we verplaatsen naar het kleine slaapkamertje, dus ook daar moesten alle leidingen voor worden omgelegd
 • Nieuwe groepen in de meterkast plaatsen
 • De bijkeuken moest geïsoleerd worden
 • Op de zolder wilden we dakkapellen om zo meer ruimte te krijgen
 • In de tuin zou nog een schuur moeten worden gebouwd

Dit zijn zo’n beetje alle grote klussen die ons nog te wachten stonden, eigenlijk komt het erop neer dat  we alles zouden gaan aanpakken. Genoeg te doen dus.

Wie doet wat

De afspraak die Daan en ik met elkaar hadden gemaakt was dat Daan de verbouwing zou doen en ik zou voor de kinderen en het huishouden zorgen. Eigenlijk weet ik niet eens of we het echt zo afgesproken hebben of dat het voor ons beide vanzelfsprekend was dat dit de taakverdeling zou zijn. Daan zegt altijd; “Lisanne bedenkt hoe het eruit moet komen te zien en ik voer het uit”, nou prima taakverdeling dacht ik zo! Gelukkig krijgt Daan veel hulp van mijn vader en voor sommige klussen huurden we Bas, onze klusjesman, in.

de vloer eruit drillen klussen verbouwen
Eerste klus. De vloer moet er uit.

Nadat we twee weken op Texel woonden en aardig gesetteld waren werd er begonnen met de verbouwing. De eerste klus die Daan ging doen was de beneden vloer eruit jekkeren. Vanaf toen was de verbouwing begonnen en we zijn, nu anderhalf jaar later, nog steeds bezig.

Ook begonnen we aan ons ‘gewone’ leven op Texel. De zomervakantie was voorbij en de kinderen moesten weer naar school. Naar een nieuwe school, een nieuwe klas en nieuwe kinderen. Spannend natuurlijk, zowel voor de kinderen als voor ons, want hoe zouden ze het vinden? Zouden er leuke kinderen in de klas zitten? Het is toch wel belangrijk dat kinderen het ook naar hun zin hebben. Gelukkig zitten de kinderen op een leuke school en hebben ze het er naar hun zin!

Hoe bevalt Texel

texel bij opa en oma appeltjes geplukt
Appeltjes plukken bij opa en oma

Het eerste jaar op Texel is een heel druk jaar geweest, vooral omdat we druk bezig zijn met verbouwen. Toch wonen we met veel plezier op Texel en hebben we gelukkig geen spijt van onze beslissing om naar Texel te verhuizen. Ook hebben we geen spijt dat we een bouwval hebben gekocht, ondanks dat daar heel veel tijd in gaat zitten. Wel hebben we afgesproken om elke zondag een rustdag te houden, dan hoeft Daan niet te klussen en brengen we als gezin samen tijd door. We gaan er dan vaak op uit, naar het strand, het bos, de duinen of ergens anders heen. Tja, Texel is natuurlijk wel een supermooi eiland. Regelmatig zeggen we dan ook tegen elkaar hoe fijn we het vinden dat we op Texel wonen. Ook wonen we nu dicht bij mijn familie in de buurt, wat heel fijn is.

texel bij opa en oma in de tuin
Bij opa en oma in de tuin

Dus ondanks dat we het heel druk hebben met de verbouwing hebben we absoluut geen spijt dat we in dit huis wonen. Tijdens de verbouwing zijn we ook niet voor grote verassingen komen te staan. Het gaat eigenlijk allemaal wel prima, maar het is wel heel veel werk. Toch zit er ook een groot voordeel aan de verbouwing, want we kunnen alles helemaal naar onze smaak maken.

Al met al wonen met veel plezier op Texel en hebben hier echt ons plekje gevonden.

 

 

 

verbouwing verbouwen huis Texel

 1. M 25 januari 2018 at 09:59

  Hallo Lisanne,

  Fijn dat jullie je plekje hebben gevonden op texel. Wij hebben voor as zomer twee weken texel geboekt, dus ben benieuwd. Naar welke gemeente gaan jullie eigenlijk? Misschien dat we deze van de zomer willen bezoeken.

 2. Lisanne 25 januari 2018 at 11:29

  Wat leuk dat jullie deze zomer twee weken naar Texel gaan! Je kan hier heelijk vakantie vieren.
  Wij gaan altijd naar de https://www.baptistengemeentetexel.nl
  In de zomer zijn daar altijd de zomerdiensten echt wel een aanrader.

Comments are closed.