Tien willekeurige weetjes over mij

Vandaag deel ik tien willekeurige weetjes over mij. Dingen die je waarschijnlijk nog niet over mij weet. Of je er iets aan hebt? Waarschijnlijk niet…

Tien willekeurige weetjes over mij

1. Ik ben linkshandig. Dat was vroeger op school nog wel eens lastig, want een ringband is ingericht op rechtshandige mensen, daarom moest ik altijd mijn blaadje eruit halen. Aangezien je van links naar rechts schrijft ga je altijd over de inkt heen met je hand waardoor er vlekken komen.

2. Ik ben zowel op de basisschool, middelbare school en later op mijn vervolgopleiding altijd de jongste van de klas geweest. Dat heb ik trouwens nooit erg gevonden.

3. Waar ik echt niet van houd is zand of gruis in bed. Best lastig met een verbouwing, want als er ergens wordt geklust verspreidt het stof en gruis zich op de één of andere manier door heel het huis en belandt dus ook in bed. Voor ik in bed ga liggen zorg ik er dan ook altijd voor dat er niks meer aan gruis in bed ligt. Dit tot grote hilariteit van Daan.

4. Tot drie jaar geleden vond ik pittig eten niet lekker. Ik kon er niet zo goed tegen en vond al snel iets scherp. Tijdens de zwangerschap van Bodi vond ik pittig eten opeens heel lekker. Sindsdien mag mijn eten best pittig zijn.

5. Tegenover de kinderen doe ik alsof ik spinnen niet eng vind om vervolgens aan de kinderen te vragen om de spin naar buiten te gooien. Als ze het toch een beetje eng vinden dan zeg ik; “aahh joh, net als Freek Vonk”.

6. Ik kan het topje van mijn vinger bewegen, dus mijn vinger blijft recht en vervolgens buig ik alleen mijn vingertop.

7. Als klein meisje wilde ik dierenarts worden. Toen dat te hoog gegrepen bleek te zijn wilde ik dierenartsassistente worden. Uiteindelijk ben ik iets heel anders gaan doen.

8. Ik ben een beelddenker, dus als ik het woord koe hoor dan zie ik niet de geschreven letters koe voor mij, maar dan zie ik een koe voor mij en niet één maar wel vijftig verschillende. Een beelddenker denkt dertig beelden per seconde. Als je geen beelddenker bent, een woorddenker dus, dan denk je vijf beelden per seconde. Daardoor ben ik in gedachten soms al wat verder, waardoor ik de neiging heb om delen van zinnen over te slaan. Toch lijkt het mij saai om geen beelddenker te zijn.

9. Ik vind het nog steeds raar en ongemakkelijk om, buiten mijn gezin, voor anderen te vloggen.

10. Voor ik Daan leerde kennen wilde ik nooit uit Den Helder verhuizen. Ondertussen heb ik in Hindeloopen en Sneek gewoond. Tegenwoordig wonen we op Texel en zie ik mezelf niet meer in Den Helder wonen.

Herken jij jezelf in sommige weetjes?

10 willekeurige weetjes over mij - mama blogger