Wat is mijn grootste ergernis van de verbouwing?

Er zitten meerdere nadelen aan een grote verbouwing. De meeste daarvan heb ik min of meer geaccepteerd. Toch heb ik één grote ergernis die ik maar moeilijk kan accepteren.

Mijn grootste ergernis van de verbouwing

Mijn allergrootste ergernis van de verbouwing is niet het gereedschap dat door heel het huis verspreid ligt. Ook niet het bouwafval dat ik overal tegenkom. Nee, mijn grootste ergernis tijdens de verbouwing is dat ik alles elke keer kwijt ben.

Toen we dit huis kochten had ik er geen moeite mee dat we eerst nog flink moesten verbouwen. In gedachten zag ik al helemaal voor mij hoe het huis eruit zou komen te zien. Ondertussen is er flink verbouwd en ziet het huis er al een stuk mooier uit. Toch is het huis nog niet klaar.

Waar laat je al je spullen

De spullen die wij dagelijks gebruiken hebben allemaal, al dan niet, een tijdelijke plek gekregen. Die spullen weet ik wel te vinden. Dan de dingen die je niet dagelijks gebruikt. In ons vorige huis had alles een eigen plek. Als ik iets nodig had, dan wist ik precies waar het lag. Dat is nu wel anders. Regelmatig weet ik dat ik iets heb, maar dan weet ik écht niet waar ik moet beginnen met zoeken.

Je zal misschien denken; “waarom geef je nu ook niet al je spullen een eigen plekje”? Tja, dat gaat helaas nog niet. In mijn gedachten weet ik wel waar alle spullen moeten komen. Zoals alle spelletjes in een kast in de berging, de hele administratie op een kantoortje op zolder, vazen en potjes in de grote keukenkast enzovoort. Het probleem is alleen dat al deze ruimtes nog gebouwd moeten worden. Dus staan alle spullen op tijdelijke plekken of zelf nog in dozen.

Zoeken zoeken zoeken

In het begin wist ik nog wel aardig wat in welke doos zat, dat had ik ook op de doos geschreven. Ondertussen zijn een hoop dozen voor een deel uitgepakt en heb ik de verschillende dozen weer samengevoegd. Tja, dat maakt het er allemaal niet echt overzichtelijker op. Ook hebben een hoop spullen een tijdelijke plek gekregen, maar zodra er op die plek geklust gaat worden moeten de spullen naar een andere ’tijdelijke’ plek verhuizen. Gevolg is dat ik op een gegeven moment echt niet meer weet waar iets ligt.

Zo gebeurd het dus dat ik regelmatig op zoek ben naar iets. Laatst nog voor kerst, ik had een jurk in mijn hoofd die ik graag aan wilde, maar waar lag die ook alweer? Eerst keek ik in mijn tijdelijke kast (lees: een touw aan het plafond waar ik kleding aan heb hangen), nee, daar lag hij niet. Misschien lag hij opgevouwen bij mijn andere kleding, maar nee ook niet. Dan moest hij nog in een doos zitten, want ja, een deel van mijn kleding zit nog steeds in dozen. Maar ja, in welke doos? Uiteindelijk vonden we mijn jurk, natuurlijk in de laatste doos die we pakten. Terwijl Daan alle dozen weer terug zette, paste ik mijn jurk, hmm, ik vond hem toch niet zo leuk meer en uiteindelijk heb ik hem helemaal niet aan gehad met kerst, haha.

Het hoort erbij

Zo gebeurd wekelijks wel, dat ik al mopperend, op zoek ben naar iets. Voor Bodi heb ik een hoop spullen van Joaz bewaard, maar een deel van de spullen heb ik uiteindelijk niet voor Bodi gebruikt omdat ik dat gewoonweg niet meer kon vinden. Ja, op het moment dat Bodi het niet meer paste vond ik het. Toch hoort dit ook bij een verbouwing en laten we eerlijk zijn het is natuurlijk een luxe-probleem. Dat moet ik mezelf maar goed voorhouden op het moment dat ik weer eens mopperend opzoek ben naar iets. Ook denk ik dat nog maar eens kritisch naar al onze spullen moet kijken, want er zullen best ook nog wel spullen zijn die weg kunnen.

Heb jij hier ervaring mee of heb je misschien een tip voor mij om niet alles kwijt te zijn? Dan hoor ik die graag.

verbouwing verbouwen huis Texel