Welke winkels mis ik op Texel?

Wij zijn verhuisd van een stad naar een dorp. Logisch gevolg is dat er nu ook minder winkels in de buurt zijn. Omdat we op een eiland wonen rijd je ook niet even snel met de auto naar een stad in de buurt, want tja, dan moet je eerst met de boot, dus dan zou je er eerder een dagje van maken.
Waarschijnlijk is dat ook de reden dat Texel best nog wel een gevarieerd winkelaanbod heeft. Je kan je hier op zich ook prima redden, iets wat ook meespeelde in de beslissing om naar Texel te verhuizen. Toch zijn er een aantal winkels die ik hier mis.

Hier komt mijn lijstje.
 

Xenos

winkels winkelen zeeman Sneek Texel winkelaanbod xenon StingEen winkel waar ik fijn kan rondneuzen. Van hun foldertje wordt ik altijd een beetje hebberig, het ziet er allemaal zo leuk en gezellig uit. Zomers zijn er vrolijke spulletjes voor in de tuin en rond de kerst verkopen ze leuke kerstversiering. Ze hebben ook veel bakspullen en aangezien ik van (taarten) bakken houd kijk ik altijd graag even rond in die hoek.

 

H&M

Die hadden we ook niet in Sneek, toch zou ik de H&M best graag op Texel willen hebben. Ze hebben daar vaak leuke kleding voor zowel de kinderen als voor Daan en mij. Ook is het niet zo duur, wat voor de kinderkleding wel fijn is aangezien ze er zo weer uitgroeien of het gaat kapot, want tja, erg zuinig zijn de kinderen niet op hun kleding. Een leuke winkel om af en toe even binnen te stappen en rond te kijken.

The Sting

H&M Die hadden we ook niet in Sneek, toch zou ik de H&M best graag op Texel willen hebben. Ze hebben daar vaak leuke kleding zowel voor de kinderen als voor Daan en mij. Ook is het niet zo duur, wat voor de kinderkleding wel fijn is aangezien ze er zo weer uitgroeien of het gaat kapot, want tja erg zuinig zijn de kinderen niet op hun kleding. Een leuke winkel om af en toe even binnen te stappen.

 
 
De kleding die ze daar verkopen is over het algemeen toch echt wel mijn smaak. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor Daan hebben ze altijd leuke kleding. Het is een grote winkel en ze hebben dan ook veel keus. Als ik naar iets speciaals op zoek was kon ik daar bijna altijd wel slagen, ook als ik nergens naar op zoek was kon ik daar altijd heel goed slagen ha ha.
 
 
 
 
 
 

Leen Bakker / Kwantum

Het gaat mij bij deze winkels niet zozeer om de meubels. Wel kijk ik hier graag rond bij de accessoires voor in huis. Je hebt daar leuke spulletjes, mooie lampen. Voor dat soort dingen kijk ik graag even bij deze winkels.

Zeeman

H&M Die hadden we ook niet in Sneek, toch zou ik de H&M best graag op Texel willen hebben. Ze hebben daar vaak leuke kleding zowel voor de kinderen als voor Daan en mij. Ook is het niet zo duur, wat voor de kinderkleding wel fijn is aangezien ze er zo weer uitgroeien of het gaat kapot, want tja erg zuinig zijn de kinderen niet op hun kleding. Een leuke winkel om af en toe even binnen te stappen.

Daar verkopen ze fijne basics voor de kinderen. Shirtjes voor onder de kleding. Leggings voor Noraya en joggingbroeken voor de jongens om buiten te spelen. Dat soort dingen kocht ik daar graag en het is ook helemaal niet duur, wat fijn is aangezien er regelmatig gaten in de leggings en joggingbroeken komen tijdens het buitenspelen.
Ook haarklipjes en elastiekje haalde ik daar regelmatig. Soms hebben ze ook leuke aanbiedingen in hun foldertje staan.
 

Primark

Tja, need I see more?! Hoe leuk zou het zijn als er een Primark op Texel zou komen?!
 
Nou, best een bescheiden lijstje dacht ik zo.
Gelukkig hebben de meeste winkels tegenwoordig een webshop en kan je zo makkelijk online wat bestellen, iets wat ik zeker doe.
Toch zou ik deze winkels graag ook op Texel zien, want hoe makkelijk het ook kan zijn om online te winkelen. Het is toch anders om in een echte winkel binnen te stappen, dan kan je de spullen meteen zien, voelen en passen.
 
Mis jij ook bepaalde winkels in jouw stad / dorp?
 
welke winkels mis ik op texel ? mamablog - mama blog - winkelen - shop - shoppen
 1. Zovoeltgeluk 9 februari 2018 at 19:54

  In ons dorp mis ik echt een wibra! Dat vind ik altijd wel een fijne winkel!

  1. Lisanne 10 februari 2018 at 12:13

   Wibra is inderdaad ook een fijne winkel. Die hadden we ook in Sneek, toch kwam ik er niet heel vaak, maar als ik dan binnenliep zag altijd wel wat leuks.

 2. Jen 22 februari 2018 at 14:21

  We hebben negen jaar in een dorp gewoond waar alleen een supermarkt, een slagerij en een bakkerij waren. Nu alweer een paar jaar terug in het dorp waar ik ben opgegroeid. Hier voor een dorp best veel winkels. Waaronder de kruitvat, Hema, Action, Ter Stal, Zeeman en nog wat plaatselijke winkels. Dus niets te klagen. Voor de overige winkels is de stad een kwartiertje rijden met de auto.
  Leggings haal ik voor de jongste ook graag bij de Zeeman. Ze denkt geloof ik dat de leggings voor eenmalig gebruik zijn. Jammer dat ze niet wat meer keus in kleur hebben.

  1. Lisanne 23 februari 2018 at 09:48

   Alleen een supermarkt, slager en bakker is niet heel veel. Dan scheelt het wel dat het niet zover is om naar een stad te rijden. Dat zou vanaf Texel toch iets lastiger zijn. O ja die leggings er zijn er hier al heel wat doorheen gegaan.

 3. Dorette 8 augustus 2020 at 11:04

  Is de charme van Texel niet juist dat deze winkels er niet zijn? Leuke kleding bij Mantje, Action en Kruidvat zijn er ook en verder genoeg leuke winkeltjes. En anders ….. Den Helder is vlakbij.

Comments are closed.