Onze plannen voor de tuin

We zijn al een tijd aan het verbouwen in ons huis, maar nu het lente is willen we graag de tuin aanpakken, dus hoog tijd om plannen te maken voor onze tuin zodat die in de zomer klaar is.

Hoe ziet de tuin er nu uit

Op dit moment is het een soort opslagplaats voor bouwafval. De schuttig staat scheef. Dan is er nog een kleine border, maar die staat volledig in de schaduw en verder is de hele tuin bestraat met stoeptegels. Met andere woorden, de tuin ziet er op dit moment niet uit. Wel heeft de tuin goede afmetingen, hij is zeventien meter diep en ruim zes meter breed. Daar is wel wat moois van te maken.

Plannen voor de tuin

We hebben achter in de tuin al een schuurtje gebouwd. Die is nog niet helemaal klaar, maar ook die gaan we van het voorjaar afmaken. Voor nu kunnen we in elk geval onze fietsen droog zetten.

De schuur staat, zeg maar, tegen de schutting aan. Aan de voorkant van de schuur willen we een veranda maken. In de veranda komen houten vlonders op de vloer. Ook wil ik in de veranda aan de éne kant standaard een eettafel met stoelen of een bankje hebben staan, aan de andere kant van de veranda wil ik mijn hangstoel ophangen, lekker kussentje er in boekje erbij, ja hoor, ik zie mijzelf wel zitten! Om het af te maken willen we nog een heater in de veranda zodat je er ook in de avonden, als het wat frisser is, lekker kan zitten.

Dan willen we voor de veranda een terras maken. Dit terras komt dan tussen de berging en de veranda in en zit bijna de hele dag in de zon. In de hoek van dit terras, zeg maar tegen de berging aan, hebben we de bamboe staan. Verder zou ik hier wat potten met planten willen hebben.

We willen graag nog een terras en die zouden we dan tegen ons huis aan willen. Dan kunnen we de tuindeuren lekker openzetten en kom je direct op een terras. Dit terras zal wel wat meer in de schaduw zijn, dus alleen met hele warme dagen zullen we hier gebruik van maken. Bij dit terras willen we ook weer houten vlonders leggen.

De rest van de tuin

Dan hebben we nog een stukje tuin over. Hier zou ik graag een moestuintje aanleggen. Het probleem is alleen dat dit stuk tuin voor een groot deel van de dag in de schaduw zit. Misschien dat we een moestuinbak op wielen gaan maken zodat je hem in de zon kan zetten? Na ja, hier moeten we nog maar even over nadenken. Ook zullen we daar ergens de zandbak neerzetten en het kindertafeltje.

Misschien wil ik er wel palen in de grond zodat we een hangmat kunnen ophangen. Hoe we dit stukje tuin precies gaan doen zijn we nog niet helemaal uit. Als jullie nog ideeën hebben hoor ik het graag.

Planten in de tuin

Nu wil ik ook wel graag wat planten in de tuin. Dat vind ik toch wel heel gezellig staan. Waar de planten precies gaan komen weet ik ook nog niet helemaal. Misschien dat ik een strookje border naast de schuur en de veranda wil hebben of er komt er een strookje border bij het terras, want dat zit in de zon. Ook wil ik met potten gaan werken. In de schaduwkant van de tuin is er genoeg ruimte voor een border, maar ik weet niet of dat wel handig is. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee of weet je planten die heel geschikt zijn voor een schaduwplaats? Nou ja, ook hier zijn we nog niet helemaal  uit.

In elk geval gaat de tuin een stuk mooier worden dan hij nu is. Tegen de tijd dat de tuin klaar is, zal ik zeker een update plaatsen op de blog.

verbouwing verbouwen huis Texel verhuizing bouwval klussen tuin veranda