Zelf klei maken is heel makkelijk – DIY –

Mijn kinderen houden er van om te knutselen en zelf dingen te maken. Alles moet bewaard worden, lege dozen, wc rollen. lege shampooflessen, stokjes, noem maar op, want daar willen ze nog een robot van maken of een boot of een huis of een….. Nou ja, net wat ze op dat moment bedenken.

Zelf klei maken

Nu wilde Noraya graag klei maken. Dat ze dat zo zelf bedenkt vind ik heel leuk, maar ik had geen idee hoe je zelf klei moet maken. Gelukkig wist Noraya dat zelf! Ahh, wat is wordt het toch ook een grote meid, mama hoeft helemaal niet meer te helpen.

Wat blijkt, het is helemaal niet moeilijk om zelf klei te maken. Voor wie ook zelf, of samen met de kinderen, klei wil maken zal ik hieronder beschrijven hoe het moet.

Wat heb je nodig

  • Bloem
  • Shampoo
  • Stiften

Je doet de bloem in een bakje en voegt daarbij de shampoo. Hoe meer shampoo je erdoor doet hoe gladder de klei wordt. Vervolgens roer je alles door en als alles door elkaar is kneed je het met je handen. Het kan een beetje een plakboel worden, maar ja, dat vinden de kinderen alleen maar leuk. Dan is de klei klaar.

Wil je de klei nog een keurtje geven, dan kleur je met de stift op de klei en vervolgens kneed je de klei goed door en heb je klei in een kleur die jij mooi vindt.

Fimpje

Noraya wilde niet alleen zelf klei maken, ze wilde er ook graag een filmpje van maken voor op YouTube. Ik vind het alleen maar leuk dat ze dat allemaal zelf bedenkt en ik wil haar best helpen met het opnemen van het filmpje.

Wil je het filmpje zien of wil je bekijken hoe je je zelf klei kan maken dan kan je dat op het filmpje hieronder bekijken. 

Heb jij zelf wel eens klei gemaakt?