8 tips om meer energie te krijgen voor moeders

Ooit las ik in een mama-magazine, een titel die mij meteen aansprak. Snel begon ik te lezen. Het waren namelijk tips voor moeders, hoe je meer energie kon krijgen. Aangezien Bodi op dat moment al een jaar niet doorsliep kon ik wel wat tips gebruiken. Helaas, de eerste tip was meteen al een teleurstelling. Die was namelijk zorg voor voldoende slaap…. Ja duh, dat was nu net het probleem.

Te weinig slaap

In de loop der jaren heb ik wel wat ervaring met slaaptekort. Eerlijk gezegd verbaas ik mijzelf hoe ik toch nog goed weet te functioneren ondanks weinig slaap, maar ja, je moet als moeder ook gewoon doorgaan. Wel ben ik er al doende achtergekomen van welke dingen ik energie krijg. Het is geen wondermiddel. Te weinig slaap blijft gewoon heel vervelend, maar ik heb mijn tips, wat voor mij werkt, voor jullie op een rijtje gezet.

Hoe krijg je meer energie

Ga naar buiten

Probeer elke dag even naar buiten te gaan. Als je weinig tijd hebt kan je het ook combineren. Je kan bijvoorbeeld lopend de kinderen naar school brengen in plaats van op de fiets of met de auto. Of je haalt lopend je boodschappen. Heb je wat meer tijd maak dan een wandeling in het bos, het park, woon je aan de kust kan je uitwaaien op het strand. Of loop een blokje om je huis.

Maak een lijstje

Maak voor elke dag een lijstje met wat je die dag moet doen en wat je eventueel nog wil doen als je extra tijd of energie hebt. Dat maakt het wat overzichtelijker en zo kan je meteen plannen hoe je je dag indeelt. Als je iets klaar hebt van het lijstje kan je dat doorstrepen en dat geeft mij toch altijd wel een fijn gevoel.

Gezond eten

Zorg dat je voldoende gezond eet. Dat betekent niet dat je helemaal niet mag snoepen, maar probeer voldoende groente en fruit binnen te krijgen, dan heb je vaak  vanzelf minder zin om te snoepen. Vind je het lastig om genoeg groente en fruit binnen te krijgen dan kan je een (groene) smootie maken dan heb je meteen al wat groente en fruit binnen. Bij mijzelf merk ik dat ik altijd een stuk energieker ben als ik gezonder eet en wat minder snoep.

Pauze

Als je echt heel erg moe en futloos bent, neem dan een kwartiertje pauze. Je kan op dat moment je kind zelf laten spelen, maar als dat niet wil bied de televisie ook uitkomst. Gun het jezelf om even niks te doen, maar, en dit is belangrijk, neem jezelf wel voor om na het kwatiertje weer verder te gaan. Anders ga je hangen en daar wordt je vaak nog futlozer van.

Koffie

Drink koffie! Vaak hoor je dat je beter geen koffie kan drinken, het is misschien ook niet heel gezond, maar het geeft mij toch altijd echt wel energie!

Accepteren

Heb je een enorme baaldag omdat je zo moe bent. Accepteer dat voor deze dag, ga op tijd naar bed en bedenk dat er morgen weer een nieuwe dag is die je met frisse moed kan beginnen.

Bewegen

Sporten geeft energie. Nu zal ik meteen eerlijk bekennen dat ik niet sport. Zelf ben ik meer van het wandelen en fietsen. Toch hoor ik vaak dat je van sporten energie krijgt, dus als je jezelf ertoe kan zetten is het zeker aan te raden.

Kijk naar wat je hebt

Als je er even doorheen zit tel dan je zegeningen. Kijk niet naar wat je niet hebt (slaap, energie), maar bedenk je wat je wel hebt, je kinderen, je huis, je partner. Wees daar dankbaar voor. Door positief te denken krijg je ook weer energie.

Als jullie nog tips hebben dan hoor ik ze graag, laat ze hieronder achter in de comments!

energie voor moeder - mama moe - slapen - slaaptekort - mamablog

 1. Lineke 11 april 2018 at 10:06

  Heel herkenbaar. Wij hebben ook 3 kinderen, kleuter, peuter en een baby. Ik slaap inderdaad ook eigenlijk te weinig, baby slaapt nog niet door en peuter is ook nog wel eens wakker. Vooral je laatste tip probeer ik veel toe te passen. Ik heb een hele lieve man, fijne kinderen en we zijn allemaal gezond. Dat is zo waardevol! En verder bedenk ik me altijd maar dat het een fase is. Ik geniet trouwens altijd erg van je vlogs, lekker eerlijk en herkenbaar!

  1. Lisanne 13 april 2018 at 09:12

   Het zal nu best even een pittige periode voor je zijn, zeker met een baby en een peuter. Gelukkig, wat je zegt, is het een fase en gaat het vanzelf weer voorbij. Toch is kan het soms best vermoeiend zijn, maar dan ook weer aan de andere kant kan je ook zo genieten van de kinderen.
   Wat leuk om te horen dat je graag naar mijn vlogs kijkt en wat een lief compliment.

Comments are closed.