Wanneer is je huis geen bouwval meer

We wonen nu twee jaar in ons huis op Texel. Op het moment dat we het huis kochten kon je het met recht een bouwval noemen.

Alles, maar ook echt alles moest worden aangepakt.

Bouwval verbouwen

Vol goede moed begonnen we Daan aan de verbouwing. De vloer beneden werd grondig aangepakt, er kwam een uitbouw, een nieuwe keuken, we kregen een dakkapel, de slaapkamers van de kinderen werden gezellige kamertjes, de badkamer werd een fijne ruimte. Steeds meer ruimtes raakten af, of nou ja, zo goed als af, op een paar kleine afwerkpuntjes na.

We gingen van de éne grote klus na de andere grote klus. Een strakke planning hadden we niet. Het  ging meer op prioriteit. Welke ruimte waren we echt zat? Dan werd die ruimte het volgende project. Zodoende vorderde de verbouwing.

Van bouwval naar woonhuis

Onze bouwval werd ondertussen steeds meer een huis, een huis waar welliswaar nog veel aan geklust moet worden, dat dan wel.

Steeds vaker als ik op de bank zat en om mij heen keek dacht, ja zo hadden we het bedacht, dit was hoe we het huis voor ons zagen toen we het kochten.

Toch bleef ons huis in mijn gedachten altijd een soort van bouwval.

Het is ook moeilijk voor te stellen dat op een gegeven moment alle klussen gedaan zullen zijn en ons huis af is.

Geen bouwval meer

Ondertussen vind ik ons huis geen bouwval meer. Ik weet nog goed op welk moment dat was. Wij waren drie weken op vakantie naar Frankrijk geweest. Het moment dat we na drie weken ons huis weer binnen stapten en ik om mij heen keek, was ik blij verrast met wat ik zag. Ik zag een gezellige woonkamer met een gave keuken. Wow, het zag er eigenlijk heel mooi uit. Dit is gewoon ons huis en nee zeker niet meer een bouwval.

Klaar met verbouwen?

Zijn we dan nu helemaal klaar met de verbouwing? Nee, helaas! Zover zijn we nog niet. Er zijn nog altijd genoeg klussen die gedaan moeten worden, maar we leven in elk geval niet meer in een bouwval en dat is toch wel erg fijn!