De eerste schoolweek zit er op

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik het jammer vond dat de zomervakantie bijna voorbij was. Ondertussen zit de eerste schoolweek er alweer op. Hoe is het gegaan?

Zin in school

Hoewel van mij de vakantie nog veel langer had mogen duren, hadden de kinderen veel zin om weer naar school te gaan. Ze hadden zin om naar hun nieuwe klas te gaan, hun vriendjes weer te zien en ze hadden zelfs zin om weer te werken en leren.

Het weekend voor de school begon zorgde ik dat alle schoolspullen verzameld waren. De bekers, broodtrommels, gymkleding, rugtas enz. Alles lag klaar zodat we daar maandagochtend niet naar hoefden te zoeken.

De eerste schooldag

De kinderen mochten van mij vanaf half zeven uit bed om aan te kleden. Mijn wekker ging om 6:50 uur, pfff wel weer even wennen hoor, wakker worden van de wekker en er dan meteen uit moeten.

Bodi sliep nog, dus dat gaf mij mooi even de gelegenheid om mezelf klaar te maken. Tegen de tijd dat ik naar beneden ging was Bodi wakker geworden. Noraya en Joaz waren al beneden en ze waren al helemaal klaar voor school… Aangekleed en gegeten! Als ze dit nu eens het hele schooljaar gaan doen, ha ha.

Al met al verliep de ochtendspits soepel. Wat aan de vroege kant vertrokken we van huis, Op naar school. Daar kwamen we op tijd aan. De kinderen zaten allebeide in een nieuwe klas, met een nieuwe juf, voor een deel nieuwe kinderen (combiklas) en natuurlijk op een nieuwe plek. Ondanks dat dat allemaal nieuw is, is het toch ook weer zo vertrouwd. Ik nam even de tijd om Noraya en Joaz de klas in te brengen en toen op naar huis.

Wel gek hoor opeens weer een leeg huis, bijna dan, want Bodi is natuurlijk wel gewoon thuis. Maar het gaf mij wel mooi even de gelegenheid om het huis goed te poetsen, want daar ben ik in de vakantie vaak iets makkelijker in.

Eind van de dag was ik natuurlijk erg benieuwd hoe de kinderen het gehad hadden op school, maar alles was prima gegaan. Ze hadden het naar hun zin gehad. Ook al maakte ik mij daar niet echt zorgen over, toch is dat fijn om te horen.

Wel een beetje moe

De rest van de week verliep ook prima, alhoewel ik merkte dat de kinderen aan het einde van de week wel wat moe waren. Ikzelf trouwens ook, want ik moest weer even wennen aan het vroege opstaan.

Nu zitten de kinderen voor de tweede week op school en zitten we weer helemaal in het ritme. Het verbaast mij altijd wel een beetje hoe snel je weer terug zit in het ritme alsof het niet anders geweest is en er geen vakantie van zes weken tussen heeft gezeten.

Blij om weer terug in het ritme te zijn?

Ben ik blij dat we weer terug zijn in het ritme en alles weer ‘normaal’ is? Het is goed zo, maar heel eerlijk had ik het niet erg gevonden om nog vakantie te hebben.

Ben jij blij als je weer terug in het ritme zit en alles weer normaal is? 

mama blog daanliesenkids