Verbouwen, wat moet er nog gebeuren?

Na twee jaar verbouwen is ons huis nog steeds niet af. Gelukkig zie je wel dat er al een hoop gedaan is. Zo zijn de woonkamer en de keuken zo goed als af en als we op de bank zitten en om ons heen kijken zou je bijna vergeten dat we nog lang niet klaar zijn met de verbouwing.

Helaas is dat niet het geval en zijn er nog aantal grote klussen en een heleboel kleine klussen die gedaan moeten worden.

Grote klussen

Eerst maar een lijstje met de grote klussen die we nog willen aanpakken.

 • Het toilet beneden:

Het toilet beneden hangt. Oké, dat is natuurlijk heel handig en ook fijn dat je beneden naar de wc kan, maar ja, verder moet de hele ruimte nog aangepakt worden. Zo moet de muur bij de wc worden afgebroken en vervolgens opnieuw opgebouwd, want het muurtje wat er nu staat stort bijna in. Dan moet er meteen een nieuw deurkozijn en nieuwe deur in. Er moeten er nog verschillende leidingen getrokken worden, want we willen een fonteintje in het toilet. Dan moeten er ook alvast leidingen getrokken worden voor de waskamer die boven de wc komt. Als laatste moet de vloer in het toilet nog geïsoleerd en afgewerkt worden en ook de muren moeten worden afgewerkt.

 • De hal:

Daar moet een nieuwe vloer in en de muren zullen opnieuw gestuct en geschilderd moeten worden.  Onder de trap willen we nog iets van een kast maken waar we de jassen in kunnen hangen. Ook moet de nieuwe radiator nog worden opgehangen.

 • De zolder:

Eén helft van de zolder is klaar, dat is het deel waar de slaapkamers van Noraya en Joaz zijn. Met de andere helft van de zolder is nog niks gedaan, die dient nu nog deels als opslag. Uiteindelijk willen één kant van de  zolder gebruiken om een klein kantoortje te maken. Aan de andere kant willen we een wastafel. Dat lijkt ons handig voor de kinderen, daar kunnen ze dan hun tanden poetsen enzo. De ruimte die dan nog over is gaan we gebruiken om spullen op te slaan.

 • De waskamer:

Het oude badkamertje wordt de waskamer. Nou ja, het is al onze waskamer, maar het ziet er niet uit. De ruimte moet helemaal gestript worden en dan weer opgebouwd, dus nieuwe vloer, muren gestuct en geschilderd. Ook willen we er een inbouwkast in maken en er moeten rekjes opgehangen worden waarop de was kan drogen.

 • Schilderen:

Het huis moet buitenom geschilderd worden, alle kozijnen en deuren.

Dit zijn zo’n beetje alle grote klussen die nog gedaan moeten worden. Waarschijnlijk gaan we ze ook in deze volgorde doen. Of misschien dat we de zolder en waskamer nog omdraaien.

Kleine klussen

Dan zijn er nog een heeeeele hoop kleinere klussen die gedaan moeten worden.

Hier een greep uit die klusjes.

 • Onze slaapkamer: Die moet nog geschilderd worden.
 • Vensterbanken: Op de kamer van Bodi en op onze slaapkamer moeten nog vensterbanken worden gemaakt.
 • Plinten: Overal in huis moeten nog plinten komen.
 • Badkamer: In de badkamer moet het plafond afgewerkt worden en de afzuiging moet worden aangesloten.
 • Nieuwe deur: tussen de woonkamer en de berging komt een nieuwe deur.
 • Bed: Daan gaat een nieuw bed voor Noraya maken.
 • Schuur: Er moet nog een deur in de schuur komen.
 • Veranda: Rondom de veranda willen we graag een hekje.
 • Stopcontacten: Sommige stopcontacten moeten nog worden aangesloten

Deze lijst kan nog veel langer, maar deze kleine klussen hebben de meeste prioriteit.

Zoals je leest zijn we nog wel even bezig met ons huis. Aan de andere kant als ik kijk naar wat we allemaal al gedaan hebben, hebben we de grootste klussen gelukkig achter de rug.

Welke klussen in huis zou jij willen aanpakken?

verbouwen wat moet er nog gebeuren - mamablog - klussen - verbouwing

 1. Sanne 3 december 2018 at 09:21

  Dankje voor het delen van deze blog! Hoop dat het goed gaat

Comments are closed.