Kerstfilms Netflix 2018

De maand december is natuurlijk bij uitstek de maand om kerstfilms te bekijken. Heerlijk wegdromen bij een romantische feelgood film.

Of het decor van de film nu bestaat uit een romantisch bergdorpje of een compleet kerstdorp, de films hebben één ding gemeen, ze geven je een op en top kerstgevoel.

 

Hier komen de, vaak toch wel romantische, kerstfilms…

Christmas with a view

Jess is een manger van een hotel restaurant in een klein dorpje middenin de bergen. Op een dag komt er een nieuwe chefkok in het restaurant werken, het is de bekende televisie ster Shane 

Hij blijkt een geheim te hebben wat meteen ook de reden is dat hij in dit kleine dorp wilde werken.

Een heerlijk romantische film met een prachtig decor van besneeuwde bergtoppen.

The Christmas Chronicles

Als de moeder van Kate en Teddy, broer en zus, moet werken op kerstavond proberen de kinderen de kerstman te betrappen als hij cadeautjes komt brengen. Dat lukt ze en ze belanden bij de kerstman in de slee. De slee gaat kapot, de rendieren gaan er vandoor en dan blijkt dat de kerstman toch iets anders is als ze altijd gedacht hadden.

Ze besluiten de kerstman te helpen om zijn rendieren terug te vinden en komen van de éne in de andere bijzondere situatie.

Een echte kerstfilm inclusief kerstman en arrenslee. Als je kinderen al iets ouder zijn is dit ook een leuke film om samen te kijken. Deze film brengt je zeker in de kerstsfeer. 

A christmas prince

Amber is een journaliste uit New York. Ze wordt naar Aldolvia gestuurd om daar verslag te doen over de kroonprins Richard. Door toeval belandt ze in het paleis, daar besluit ze undercover te gaan en hoopt zo op een primeur, maar dan wordt ze verliefd op de prins…

Een heerlijk romantische film met een prachtig decor. De film speelt zich namelijk af een paleis, maar ook buiten in prachtig, bergachtig sneeuwlandschap.

A christmas prince: The royal wedding

Dit is het vervolg van A christmas prince. Het is ondertussen een jaar later. Amber en Richard zijn van plan om met kerst te trouwen. In plaats van zich voor te bereiden op hun trouwdag heeft Richard het druk met een financiële crisis waar het land op dat moment mee te maken heeft. Dat maakt dat Amber twijfelt of ze wel klaar is om te trouwen met een prins.

Net als deel 1 is dit net zo’n heerlijk romantische film met hetzelfde prachtige decor.

Miss me this Christmas

Regina is dol op kerst. Zes jaar geleden is ze zelfs op eerste kerstdag getrouwd met haar grote liefde Franklin. Helaas loopt het huwelijk niet zoals ze gehoopt hadden en ze besluiten te scheiden. De scheiding zal eerste kerstdag definitief zijn.

Regina gaat bij haar rijke vriendin Trish in het Chesterton hotel wonen. Daar blijkt dat de buurman van Trish niet alleen erg rijk is, maar ook nog eens erg leuk. Al na een paar date’s vraagt hij Regina ten huwelijk. Is het huwelijk tussen Franklin en Regina definitief over of is er nog hoop? Dat zal blijken op kerstavond tijdens het grote kerstfeest in het Chesterton hotel.

Een romantische film die zich voornamelijk binnen afspeelt. Dus geen mooie uitzichten met sneeuw, maar wel over de top versierde ruimtes binnen.

Christmas wedding planner

Kelsey is een nieuwbakken weddingplanner. Haar eerste klus is meteen een hele grote, ze mag namelijk de exclusieve bruiloft van haar nicht Emily plannen. Die trouwt op eerste kerstdag met haar geliefde Todd.

Vlak voor de bruiloft duikt plotseling Connor, een ex van Emily op. Kelsey moet van haar tante voorkomen dat Connor roet in het eten gooit.

De film speelt zich weliswaar vlak voor kerst af. Toch geeft deze film niet het echte kerstgevoel. Zelf vind ik dit de minst leuke kerstfilm van het rijtje.

The Princes switch 

Stacy is een banket bakker met een eigen winkel in Chicago. Vlak voor kerst krijgt ze te horen dat ze samen met goede vriend Kevin mee mag doen met een belangrijke bakwedstrijd in Belgravia.

Aangekomen in Belgravia beginnen de voorbereidingen op de bakwedstrijd, maar dan ontmoet ze Margret de verloofde van prins Edward. Stacy en Margret blijken als twee druppels water op elkaar te lijken. Ze besluiten om voor drie dagen van leven te ruilen, maar dan worden ze beide verliefd…

Net als ‘A christmas prince’ een romantische film met een prachtig decor. Besneeuwde, versierde winkelstraten, zelfs de kerstman ontbreekt niet en ook hier een mooi paleis.

Merry kissmas

Kayla is verloofd met de beroemde choreograaf Carlton , maar de relatie loopt niet zo lekker. Carlton Heeft nog  maar weinig tijd en oog voor Kayla.

Als Kayla op een ochtend een lift in vlucht krijgt ze een kus van Dustin, dat versterkt haar twijfel over haar relatie. Ze vraagt zich af of ze de verloving misschien moet verbreken.

Een echte romantische film, die lekker wegkijkt, maar een kerstgevoel kreeg ik er niet van.

The holyday calendar

Abby is een fotograve, maar in haar huidige baan komt haar talent niet tot zijn recht. Ze droomt ervan haar eigen galerie te hebben waar ze naast haar eigen foto’s ook de foto’s van ander talent kan tentoonstellen.

Van haar opa krijgt ze een bijzondere adventkalender. Elke dag opent het vakje en verschijnt er een klein ornament. Willen deze ornamenten haar soms iets over de liefde vertellen?

Deze romantische film speelt zich voor een groot deel af in een waar kerstdorp wat zorgt voor een op en top kerstgevoel.

 

Nog meer kerstfilms op Netflix

Dan is er nog een hele lijst met kerstfilms op Netflix die ik zelf nog niet gezien heb, want  hoe heerlijk het mij ook lijkt om een dagje kerstfilms te bingewatchen, daar heb ik helaas de tijd niet voor,  maar hier komen ze.

 • Holidaze 
 • You can’t fight christmas
 • 48 christmas wishes
 • Every christmas has a story
 • Angels in the snow
 • Jingle all the way
 • Miracle on 34th street
 • A wish for christmas
 • Deck the halls
 • Christmas in the wild
 • I’ll be home for christmas 
 • Office christmas party

Welke kerstfilm vind jij een absolute aanrader?

kerstfilms netflix - kerstfilm - kerst film - mamablog - mama blog -www.daanliesenkids.nl