Even bijkletsen

Vandaag wil ik jullie een beetje bijkletsen en laten weten hoe het met ons gaat.

Jullie zullen wel gemerkt hebben dat het wat rustiger is op de blog en ook op mijn YouTube-kanaal. Dat is niet helemaal zonder reden.

Bodi slaapt niet meer overdag. Hij heeft lang tussen wel en niet slapen in gezeten, dan sliep hij de éne dag wel overdag en de andere dag niet en dat ging eigenlijk wel prima. Totdat Bodi besloot om zijn middagslaapje helemaal af te schaffen. Dat was best wel even wennen, voor mij dan, want eerlijk is eerlijk tijdens het slaapje had ik een momentje voor mijzelf. Vaak was ik dan een vlog aan het bewerken of een blog aan het schrijven. Ook bepaalde huishoudelijke taken doe ik liever als er geen kinderen om mij heen zijn, want dan gaat het gewoon een stuk sneller. In dat opzicht mis ik de middagslaapjes van Bodi best wel. Er zitten ook wel voordelen aan, want ik kan nu gewoon overal heen zonder rekening met slaapjes te houden, maar toch als ik zou mogen kiezen… Zou ik voor het slaapje gaan, haha.

Verbouwen

Verder wordt er nog druk geklust en verbouwd hier in huis. Dat is voornamelijk Daan die daar mee bezig is. Daar gaat nog steeds, ondanks onze voornemens, een hoop tijd inzitten. Wel hebben we nu voor het eerst sinds wij hier wonen het idee dat het eind van de verbouwing in zicht is, Jeej! Alhoewel er nog een hoop afgewerkt moet worden, maar dat is toch anders als het verbouwen zelf.

Nieuw project

Dan is er nog een nieuw project waar veel tijd in gaat zitten. Daar vertel ik later wat meer over. Een beetje flauw, dat weet ik. Het is in elk geval iets wat nu veel tijd kost, maar wat we ook onwijs leuk vinden.

Klaar met de winter

Verder ben ik wel toe, zoals altijd in februari, aan de lente. Ik merk dat ik wel klaar ben met de winter, het koude weer, veel binnen zitten.

We hebben natuurlijk al een paar lekkere dagen gehad en dat is echt genieten. In het zonnetje, wel nog met winterjas, een kopje koffie drinken. De kinderen die uit school weer hele middagen buiten spelen met vriendjes, heerlijk!

bijkletsen bijpraten hoe gaat het druk mamablog mama blog texel-2

 1. Lineke Admiraal 4 maart 2019 at 10:31

  Je maakt me wel nieuwsgierig, haha. Onze middelste slaapt ook niet meer overdag en dat is inderdaad soms wel jammer. Hij wil me altijd overal graag mee helpen en dat is heel gezellig, maar het schiet niet op.
  Als de oudste naar school is en de jongste slaapt, laat ik hem ook wel eens even een filmpje kijken zodat ik even wat kan doen. Ik heb altijd geroepen dat ik dat als moeder nooit zou doen, en bij de oudste heb ik het ook nooit gedaan, maar soms is het gewoon heel praktisch…

  1. Lisanne 6 maart 2019 at 15:52

   Ohh ja ik snap dat ik je nieuwsgierig maak, ik vind het ook wel een beetje stom om te zeggen vertel ik nog niet, maar ja doe het toch haha.
   Dat ‘meehelpen’ ken ik, heel lief en gezellig, maar sneller gaat het zeker niet. Tja, dat je soms even een filmpje opzet, je wordt gewoon wat makkelijker met meerdere kinderen, ik doe het ook wel eens. Als je iets alleen kan doen zonder ‘hulp’ gaat het vaak 10x sneller…

 2. Maaike 9 maart 2019 at 16:35

  Hoi Lisanne, ben benieuwd wat je nieuwe project is ?. Ik heb net je laatste vlog gezien en het was mij ook al opgevallen dat ik geen reaktie meer kon geven en kon zien. Goed van je dat je het even uitlegt, want ik dacht idd al dat het aan mijn (of jou) instellingen lag. Ik vind het wel jammer, want je had toch op een leuke manier contact zo met elkaar ?. Maar zo kan het ook ?. Gezellige vlog was het weer. Leuk om zo af en toe wat met je kinderen apart te ondernemen. Je bent een lieve moeder ☺️. Jouw video’s zijn zo herkenbaar, bij mij is nl. ook de “voorjaarsopruiming/schoonmaak” begonnen ?. Nog even over je blog, Het is idd wel even aanpassen dat Bodi geen slaapje meer doet, maat geniet nog maar even lekker van hem, want eind dit jaar gaat hij alweer naar school en dan wordt het zoo stil …. Fin weekend!

  1. Lisanne 11 maart 2019 at 15:19

   Hoi Maaike, Het is zeker jammer dat er via youtube niet meer gereageerd kan worden, maar ja ik kan er niks aan veranderen, helaas. Nou ja dan maar zo.
   Met het lekkere weer kwamen ook de schoonmaakkriebels, maar ik moet eerlijk zeggen dat met het weer van nu de kriebels alweer aardig verdwenen zijn, jammer genoeg.
   Wat zal het raar zijn en ook wennen als Bodi eind van het jaar naar school gaat, ik kijk er nog niet echt naar uit.

Comments are closed.