Sinterklaas komt naar Texel – Plog

Vandaag is het dan eindelijk zover… Sinterklaas komt aan op Texel.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet-14

Na een rustig ochtendje is het tijd om aan te kleden en alle drie de kinderen willen hun pietenpakje aan.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Dan gaan we met ons allen op weg naar de haven. Daar is het even zoeken naar een parkeerplekje. Ik besluit om er alvast uit te gaan met de kinderen, terwijl Daan een plekje zoekt.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

We lopen naar de dijk en gaan bovenop staan, zo kunnen we mooi zien of de boot van Sinterklaas er al aankomt. Dan komt er een reddingsboot aan en daar zitten een paar vrolijke pieten in! Nu zal de stoomboot vast snel komen.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Ja hoor, daar is de boot van Sinterklaas, maar op Texel komt hij niet op de stoomboot, maar, hoe kan het ook anders, op een kotter. De kinderen zwaaien en roepen. Ondanks dat de oudste twee weten van het grote geheim zijn ze niet minder enthousiast.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

We lopen richting de haven waar de boot zal aanmeren. De kinderen vinden een mooi plekje op een muur. Zo kunnen ze over de hoofden heen alles goed bekijken.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Dan komen alle pieten van boord. Ze hebben emmers vol pepernoten bij zich die worden uitgedeeld aan alle kinderen. Sinterklaas hebben we trouwens nog niet gespot…

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

De Pieten lopen vrolijk tussen alle kinderen door. De kinderen krijgen handenvol pepernoten die ze heerlijk opeten. Gelukkig hadden we voor vertrek nog even snel een broodje gegeten.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

De Pieten hebben ook alle tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Noraya en Bodi willen dat wel, maar van Joaz hoeft dat niet zo. Als Noraya hem roept voor een foto met ze’n drietjes komt hij er toch bijstaan.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Alle Pieten zijn van de boot gekomen, maar Sinterklaas niet… Wat blijkt, de Sint zit stiekem helemaal niet op de boot. Als hij uiteindelijk aan komt lopen, is het meteen een drukte van belang om hem heen. Alle kinderen willen natuurlijk een handje van de Sint en het liefst ook met hem op de foto.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Wij wachten geduldig af en vlak voordat de Sint in zijn auto wil stappen vragen de kinderen of hij met hun op de foto wil. Dat vindt Sinterklaas goed, maar wel graag een beetje snel, haha. Geen probleem, want ik sta al klaar met mijn telefoon.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Dan vragen de kinderen aan een Piet of hij met ons mee wil rijden, dat wil de Piet wel. Hij loopt met ons mee richting de auto en hij krijgt een handje van Bodi. De auto staat toch wel wat ver en Piet kan een lift krijgen van iemand anders. De kinderen zijn een beetje teleurgesteld en vinden het niet leuk van Piet. Ze mopperen een beetje, maar als ik ze eraan herinner dat het eigenlijk maar een vreemde is, is het goed.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet-13

Later in de middag gaat Daan met de kinderen nog naar Den Burg. Daar gaat Sinterklaas op zijn paard een rondje door het dorp om te eindigen bij het “glazen huis”. Daar zingen de muziekpieten Sinterklaasliedjes en de kinderen dansen en zingen vrolijk mee.

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet

Als de kinderen weer thuis komen is het tijd voor warme chocolademelk met slagroom en nog meer pepernoten. Ondertussen kijken ze nog naar de Sinterklaas intocht op televisie, want dat viel tegelijkertijd met de aankomst op Texel. Ja de Sint kan op vele plekken aankomen op dezelfde tijd 🙂

sinterklaas en zwartepiet aankomst texel haven met de stoomboot kotter intocht sint en piet-14

Aan het einde van de dag mogen de kinderen natuurlijk hun schoen zetten. Bodi wil graag zijn slof zetten en doet er een wortel in. Joaz doet een banaan in zijn schoen, want “die eet jij toch op mam?!” Dan worden er een paar liedjes gezongen en is het tijd om naar bed te gaan.

Zijn jullie ook naar de aankomst van Sinterklaas geweest?

Sinterklaas aankomst Texel - sint en piet intocht - plog - mamablog - mama blog l