Mijn plannen als Bodi op school zit

Nog even en dan is het zover, dan gaat Bodi, mijn jongste kind, naar de basisschool. Dat betekent dat ik voor het eerst in elf jaar geen kinderen meer thuis heb. Wat ben ik van plan om met al die vrije tijd te gaan doen?

Het huis

Elke moeder zal weten dat het huishouden met kinderen een stuk langzamer gaat dan waneer je zelf aan de slag kan. Tel daar een verbouwing bij op en je begrijpt het huishouden kan wel wat extra aandacht gebruiken.

Het huishouden gaat altijd wel door, maar er zijn een aantal plekken in ons huis die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Mijn kledingkast mag wel eens uitgemest worden, ook staan er nog een aantal keukenkasten op de lijst om uitgezocht te worden en zo zijn er nog aantal plekken in huis die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Youtube

De afgelopen periode heeft video’s maken niet bovenaan mijn lijstje gestaan met prioriteiten en dat heeft voor een groot deel met tijdgebrek te maken, maar ook merk ik dat ik sinds de commentsectie is uitgeschakeld (door youtube zelf) ik iets minder lol heb in video’s maken. Als Bodi op school zit wil ik voor mijzelf gaan onderzoeken wat ik met youtube wil.

Bloggen

Mijn blog heeft het afgelopen jaar niet heel veel aandacht gekregen. Daar heb ik bewust voor gekozen omdat ik het laatste jaar thuis van Bodi mijn tijd aan hem wil besteden, maar ik vind het bloggen wel ontzettend leuk om te doen en wil hier meer aandacht aan gaan geven als Bodi straks op school zit.

Onze groepsaccommodatie

Daar is het afgelopen jaar ook al een hoop tijd in gaan zitten, maar ik heb nog wel wat plannen voor Hoeve Elba die ik verder wil uitwerken en waar ik straks de tijd voor zal hebben.

Tijd met mijn man

Sinds we op Texel wonen is er veel tijd in de verbouwing gaan zitten en is de tijd voor ons samen schaars. Als strak alle kinderen op school zitten en Daan is op een doordeweekse dag vrij, voordeel van onregelmatige werktijden, kunnen wij samen op pad. Samen ergens ontbijten of lunchen, een strandwandeling maken of samen winkelen, alhoewel ik denk dat ik dat leuker zal vinden als Daan, maar gewoon het samenzijn zonder de hele tijd onderbroken te worden door kinderen is al fijn.

Oppassen

Vanaf februari ga ik één dag in de week op mijn nichtje Suzan passen. Fijn voor mijn broer en schoonzus en leuk dat ik en de kinderen op deze manier ons nichtje regelmatig zullen zien.

Me-time

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, tijd voor mijzelf. Ik heb een dagboekje Dieper waarmee je elke dag een stukje uit de de bijbel leest. Daar wil ik straks elke dag een stukje uit lezen. Ook heb ik, als de kinderen op school zitten, tijd om soms even helemaal niks toe doen, heerlijk.

Nu ik alles zo opgeschreven heb zie ik dat ik plannen genoeg heb. Ik ben benieuwd of ik wel genoeg tijd zal hebben om alles uit te voeren, haha.

Wat zou jij graag willen doen als je meer tijd zou hebben?

Mijn plannen als mijn kind op de basisschool - mijn peuter kleuter gaat naar school wat ga ik doen met mijn vrije tijd - mama blog -mamablog - huishouden zit