Moeten we ‘help mijn man is klusser’ bellen?

“Moeten we help mijn man is klusser voor je bellen?” Een beetje schaapachtig lach ik terug, want hoewel mijn gesprekspartner het een hele originele en grappige vraag vindt ben ik er iets minder van gecharmeerd.

Drie jaar geleden zijn wij naar een bouwval verhuist waar ons een grote verbouwing stond te wachten. Echter zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat dat heel veel werk is, maar tegelijkertijd hebben we dat er voor over. Zo veranderd het huis langzaamaan in ons paleisje.

Met een lach

Nog voordat we ├╝berhaupt de sleutel van ons huis hebben, komt de vraag “moeten we help mijn man is klusser voor je bellen?” al met enige regelmaat voorbij. Vaak met een lach erachteraan. Echt grappig vind ik de vraag niet.

Daan werkt juist wel hard

Wat mij stoort aan deze vraag is dat je daarmee toch wel suggereert dat Daan niet zoveel uitvoert en laat dat nu net niet het geval zijn. De afgelopen jaren zijn ontzettend druk voor ons geweest en Daan heeft zeker niet stil gezeten. Als je het programma ‘help mijn man is klusser‘ kent weet dat het gaat over verbouwingen die niet afgemaakt zijn door de man. Daar wordt al jaren niks meer gedaan in huis. Vaak omdat de man geen zin meer heeft. Soms heeft de man het te druk met hobby’s en soms wordt er niks meer gedaan omdat de verbouwing toch een beetje te hoog gegrepen is. In alle gevallen komt de man er niet al te best vanaf.

Bij ons staat de verbouwing alles behalve stil en dat is toch wel een grote tegenstelling met het programma waar de verbouwing vaak al jaren stil staat.

Waarom is de verbouwing nog niet klaar?

Dat de verbouwing niet in een paar maanden klaar is komt omdat het een onwijs grote verbouwing is. Daarbij doet Daan de verbouwing helemaal zelf naast zijn werk.

Als we veel geld zouden hebben om genoeg mensen in te huren, die hier dag in dag uit aan de slag gaan, dan is de verbouwing met een paar maanden klaar. Helaas is dit niet het geval en moet Daan het allemaal zelf doen op zijn vrije dagen. Dan gaat het natuurijk minder snel, maar Daan is wel echt een harde werker. Als hij bezig is met een klus dan gaat hij door tot het klaar is, hij vergeet regelmatig pauze te nemen. In de avond gaat hij na een hele dag klussen vrolijk verder. Dit alles zonder te klagen.

Niet orgineel

Dus als iemand vervolgens probeert grappig te zijn en vraag of hij ‘help mijn man is klusser‘ moet bellen…, ik snap dat zo’n ‘grap’ snel gemaakt is, maar in ons geval vind ik het niet kloppen en ook helemaal niet zo grappig.

Help mijn man is klusser bellen? We zijn nu drie jaar met een grote verbouwing bezig en het verbouwen doet mijn man zelf, maar moeten we help mijn man is klusser dan maar bellen?

 1. Patricia | VlaamsKijken 30 november 2019 at 06:08

  Dit kan ik me heel erg goed voorstellen. Mensen weten niet wat voor werk het is.

  1. Lisanne 3 december 2019 at 14:30

   Dat is het en ik snap ook wel dat als je zelf niet een grote verbouwing hebt meegemaakt dat het lastig voor te stellen is.

 2. M. Terpstra 30 november 2019 at 10:30

  Wat een lief stukje, Lisanne. Je bent trots op je man en neemt het voor hem op als iemand een flauwe opmerking maakt. Zo hoort het! En idd petje af voor Daniel. Om zo’n grote verbouwing naast je werk en je gezin te doen. En hoe mooi is het al geworden! Groetjes, Maaike

  1. Lisanne 3 december 2019 at 14:31

   Dank je Maaike. Het is een hoop werk, mar ik ben ook heel blij met het resultaat tot nu toe.

 3. Wendy 16 februari 2020 at 20:51

  Wat vreemd dat er mensen zijn die dat gewoon zeggen .
  Vindt het juist leuk om te zien dat jullie iedere keer weer iets aanpakken.
  En heb echt respect voor Daan dat hij dit naast zijn baan doet.
  Wij zouden dat niet kunnen.

  1. Lisanne 17 februari 2020 at 16:25

   Er zijn best nog wel wat mensen die het zeggen, maar vaak bedoelen ze het als grapje. Ik vind het ook knap van Daan, hij doet het toch maar even allemaal.

Comments are closed.