Een jaar later – Hoeve Elba

Een jaar geleden begon voor ons een heel nieuw avontuur. We namen samen met mijn broer, zussen en partners de groepsaccommodatie van onze ouders over.

Heel spannend om dit met elkaar te gaan doen. Het laatste wat je natuurlijk wil is een familieruzie. Daarom hebben we van tevoren goed bij elkaar geïnformeerd hoe de ander de toekomst van Hoeve Elba ziet. Het bleek al snel dat we daarin erg op een lijn zitten.

Want ook al nemen we het bedrijf van onze ouders over. Dat wil niet zeggen dat we alles hetzelfde blijven doen. In grote lijnen wel, het blijft een groepsaccommodatie, maar we gaan er wel met een frisse wind doorheen.

Zo zijn we vorig jaar begonnen met het opknappen van de woonkamer en dit jaar is de keuken aan de beurt. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen.

Ook is er een nieuwe site voor Hoeve Elba gekomen. Gasten kunnen nu heel makkelijk via de site zien of er plek is en eventueel meteen boeken.

Ieder een eigen taak

We zien het als een groot voordeel dat we Hoeve Elba met elkaar kunnen runnen. We hebben allemaal verschillende kwaliteiten. Daarom zijn alle taken zo verdeeld dat ieder een taak heeft die het beste bij hem of haar past. Als we ergens tegenaan lopen dan is het fijn dat we samen kunnen overleggen en er is er altijd wel iemand die het probleem kan aanpakken.

Schoonmaken

Met het schoonmaken van de groepsaccommodatie ben je met zijn tweeën al snel een paar uur kwijt. In het hoogseizoen is Hoeve Elba helemaal vol geboekt, wat betekent dat je drie keer per week een wissel hebt en er drie keer per week schoongemaakt moet worden worden.

Het schoonmaken doen mijn zussen en ik samen, ook onze partners helpen als dat nodig is. We kijken wanneer wie kan en maken vervolgens een rooster. Ondanks dat er best veel tijd in het schoonmaken gaat zitten, vind ik het tot mijn eigen verbazing niet vervelend om te doen.

Omdat we het schoonmaken altijd met ze’n tweeën doen is het juist gezellig en zo zie ik mijn zussen ook regelmatig. Het scheelt natuurlijk dat we met groepje zijn die schoonmaken. Zo hoef je niet drie keer in de week schoon te maken en dat week in week uit. Zoals mijn ouders wel altijd hebben moeten doen. Dat zou het een stuk pittiger zijn, maar zo is het prima te doen.

Hebben we geen ruzie

Nee, dat hebben we niet. Het is denk ik belangrijk om te beseffen dat we dit project met elkaar doen. Dan kan het voorkomen dat dingen iets anders gaan als je zou willen. Het is een kwestie van geven en nemen. Over de belangrijkste zaken liggen we op één lijn. Toch kan het zijn dat we bepaalde dingen anders aanpakken, uiteindelijk is het, de meeste stemmen gelden, en dat is prima.

Een jaar later

Nu een jaar later ben ik nog steeds heel blij dat ik samen met mijn broer en zussen Hoeve Elba heb overgenomen. We zitten nog vol plannen voor de toekomst en als het zo gaat als afgelopen jaar gaan we een mooie toekomst tegemoet.

een jaar later - een jaar ons eigen bedrijf hoeve elba - mama blog mamablogger www.daanliesenkids.nl-thuisblijfmoeder 2