Traktatie peuter makkelijk en snel

Wie jarig is trakteert! Je hebt traktaties in allerlei uitvoeringen en je kan het zo gek maken als je zelf wil. De tijd die je besteedt aan het maken van de traktatie kan variƫren van een paar minuten tot een paar uur.

De traktatie die Bodi afgelopen jaar getrakteerd heeft voor zijn vierde verjaardag is makkelijk om te maken, maar ziet er wel feestelijk uit.

Wat heb je nodig

traktatie maken peuter trakteren vier jaar school peuterspeelzaal
  • Fruitstukjes (Hema)
  • Stickerdoosje (Action)
  • Toeter (Action)
  • Confetti (Action)
  • Plastic kaartzakjes (Action)

Je kan de zakjes natuurlijk vullen met wat je maar wil.

Zelf vind ik het leuk, zeker als de kinderen nog wat jonger zijn om een combinatie te trakteren van iets lekkers en iets leuks.

traktatie maken peuter trakteren vier jaar school peuterspeelzaal

Als lekkers heb ik gekozen voor deze redelijk gezonde fruitstukjes van de Hema. Dan wilde ik nog een kleinigheidje in het zakje stoppen.

Bodi kan zich uren vermaken met stickers plakken, dus toen ik deze doosjes met stickers tegenkwam bij de Action kon ik die niet laten liggen. Nog een toeter erbij, altijd een succes bij de kinderen, iets minder bij de ouders, haha, en het traktatiezakje is gevuld.

Hoe maak je de traktatie

Eigenlijk spreekt dat wel een beetje voor zich. Stop de doosjes met fruitstukjes, stickers en de toeter in een plastic zakje. Om een feestelijk tintje aan de traktatie te geven heb ik in elk zakje wat confetti gedaan. Dan plak je het zakje dicht, leg ze in een schaal en je bent klaar om te trakteren.

Traktatie peuter makkelijk en snel - trakteren jongen vier jaar - verjaardag zoon 4 peuterspeelzaal