10 X Knutselen met wc rollen

Nu heel Nederland een grote voorraad toiletpapier in huis heeft zijn er straks een hoop wc rollen over. Zonde om die allemaal weg te gooien, want er zijn zoveel leuke, maar ook handige gebruiksvoorwerpen wat je van een wc rol kan knutselen.

Daarom ben ik voor jullie op pinterest op zoek gegaan naar de tien leukste en handigste diy’s die je zelf of samen met je kinderen kan maken.

Knutselwerkjes van wc rollen

Vroeger vond ik caleidoscoop heel fascinerend. Met een wc-rol kan je deze teleidoscoop (dat is een een soort caleidoscoop) maken. Doordat je het samen met je kind maakt zie je meteen hoe het in zijn werk gaat.

Je hebt meerdere wc-rollen nodig om al deze diertjes en bomen te kunnen maken, maar als je klaar bent kan er meteen met alle jungledieren gespeeld worden.

Als je een filmpje op je telefoon wil kijken is het handig als de telefoon rechtop blijft staan. Met deze zelfgemaakte telefoonhouder is dat geen probleem.

Als Texelse kan een schaap niet ontbreken in dit rijtje. Deze is ook leuk en makkelijk genoeg om met wat kleinere kinderen te maken.

Deze schattige huisjes kan je in elke gewenste kleur maken. Met washi-tape kan je ze extra versieren. Ook leuk om deze huisjes aan je paastak te hangen tussen de paaseieren.

Laat de kinderen zelf hun eigen pennenbak maken. Misschien stimuleert ze dat om hun pennen en potloden daadwerkelijk op te ruimen.

Nog een stapje verder als een pennenbak is deze complete bureau-organiser.

Deze racket is leuk om samen met je stoere peuter te maken. Daarna kunnen ze er nog heerlijk mee spelen.

Ook leuk om te lezen: Zelf klei maken maken

Als je een Frozen-fan in huis hebt dan moet je zeker dit prachtige ijspaleis maken.

Deze vrolijke vissen zijn leuk en makkelijk om samen met je peuter te maken. Nog een hengel en een haakje en je kan vissen.

knutselen met wc rollen