Paashangers maken met strijkkralen uit de oven

Voor pasen heb ik samen met Noraya paashangers van strijkkralen gemaakt, maar dit keer niet op de gebruikelijke manier.

Normaal gesproken leg je de strijkkralen op een speciaal kralenbordje. Daar leg je dan één voor één de kralen op. Als alle kralen op het bordje liggen dan strijk je met een strijkijzer over de kralen, wel met een beschermpapiertje tussen de kralen en het strijkijzer. Daardoor plakken de strijkkralen aan elkaar en zo kan je de mooiste figuurtjes maken.

Dit keer hebben we de paashangers van strijkkralen op een andere manier gemaakt. We hebben ze namelijk in de oven gemaakt.

Het effect is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens super makkelijk om op deze manier de paashangers te maken. Daarbij kan het bij ‘normaal’ gebruik van strijkkralen best wel eens een gepriegel zijn. Dat is niet het geval als je de strijkkralen in de oven doet.

Wat heb je nodig

  • Strijkkralen
  • Koekjesuitstekers in paasfiguren
  • Bakpapier
  • Touwtje of lint

Strijkkralen in de oven

Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden.

Leg de uitsteekvormpjes op een bakpapier op de bakplaat. Nu kan je de vormpjes vullen met de strijkkralen. Je kan kiezen voor een specifieke kleur of juist allemaal kleuren door elkaar. Wij hebben gekozen voor wat zachte tinten en die random in het vormpje gedaan. Je vult de vormpjes zo dat er alleen op de bodem één laag kralen ligt.

pasen strijkkralen uit de oven

Als alle vormpjes gevuld zijn met de strijkkralen dan kunnen ze de oven in. Schuif de bakplaat in de oven. Na vier minuten haal je de bakplaat uit de oven. Laat eerst de strijkkralen afkoelen.

pasen strijkkralen uit de oven

Nu kan je voorzichtig de strijkkralen uit de vormpjes halen. Als laatste knoop je een touwtje of een mooi lintje aan de bovenkant van de figuurtjes en je hebt een mooie paashanger.

Paashangers maken met strijkkralen uit de oven diy - knutselen met kinderen - mamablogger