Pasen anders dit jaar of toch niet?

Dit jaar zal pasen anders zijn als alle eerdere jaren. Dat heeft natuurlijk alles met het Corona-virus te maken en de daarbij behorende maatregelen.

Elk jaar vieren wij pasen op vrijwel dezelfde mannier.

In de ochtend gaan wij met het gezin naar de kerk en in de middag vertrekken we naar mijn ouders. Daar komt ook de rest van de familie. We maken allemaal wat lekkers voor de high tea die we in de middag eten. Met een beetje geluk zitten we buiten en terwijl de volwassen gezellig praten en lachen, spelen de neven en nichten met elkaar in grote tuin van opa en oma.

Dit jaar kunnen wij niet naar de kerk en ook komen we als familie niet bij elkaar voor een gezamenlijke high tea.

Wat gaan we dan wel doen?

We kunnen dan niet naar de kerk, maar op het youtube kanaal van onze kerk wordt op zondagochtend wel een kerkdienst uitgezonden. Die zullen wij in de s’ochtends bekijken. Onder de preek zullen de kinderen hun knutselwerkje van de kinderkerk maken, want elke week krijgen alle kinderen uit onze gemeente een knutselwerkje en een verhaal in de brievenbus, zo zijn hun ook nog betrokken bij de dienst.

Ook leuk om te lezen: wonen op Texel, hoe bevalt het eilandleven ons

High tea

Als klein meisje hadden wij al een high tea op eerste paasdag, dus je kan wel zeggen dat het een traditie is voor ons. Daarom zullen wij ook dit jaar een high tea hebben op eerste paasdag, maar dan met ons gezin. Wel hebben we mijn ouders uitgenodigd. We zullen natuurlijk op gepaste afstand van elkaar blijven en de weersvoorspellingen zijn goed, dus we gaan lekker buiten zitten.

Pasen anders?

Dat we pasen niet zo uitgebreid kunnen vieren als voorgaande jaren is natuurlijk jammer, maar veranderd dat pasen?

Nee, dat niet. Met pasen vieren wij de opstanding van Jezus. Jezus is uit liefde voor ons gestorven aan het kruis, maar Hij heeft de dood overwonnen. Met pasen vieren wij dat Hij leeft en die boodschap is en blijft altijd hetzelfde.

Ik wil jullie allemaal hele fijne paasdagen toewensen.

  1. Lien 11 april 2020 at 19:56

    Mooie blog. De betekenis van Pasen is inderdaad hetzelfde, gelukkig! Wij zullen ook een online kerkdienst bekijken en mijn man moet als predikant ”gewoon” preken, maar dan voor een lege kerk. Ik merk dat het voor de kinderen toch wel lastiger is geconcentreerd te blijven thuis, in de kerk gaat dat meer vanzelf. Maar dat is niet erg. Hier inderdaad ook knutselen onder de preek en er wordt een apart filmpje gemaakt iedere week voor de kinderen, die kijken ze dan ook.

    1. Lisanne 14 april 2020 at 09:44

      Dat zal best raar voor je man zijn om voor een lege kerk te preken. Hier merk ik het ook dat de kinderen wat afgeleid zijn maar dat is niet erg. In de kerk kunnen ze ook wel afgeleid zijn haha.

Comments are closed.