Affiliate links op mijn blog

Sinds kort plaats ik af en toe affiliate links op mijn blog. Nu wil ik graag eerlijk en transparant zijn, dus vandaar dat ik dat in deze blog wil toelichten.

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link naar een bepaald product. Als iemand dat product koopt via die link. Verdien ik daar een klein percentage commissie aan. Dit kost de koper overigens geen extra geld, de commissie krijg ik van de winkel zelf.

Wat betekent dit voor jullie?

Niet zoveel eigenlijk. Ik ben niet van plan om zomaar overal naar toe te linken, maar als ik bijvoorbeeld een diy plaats, dan kan het zijn dat ik naar bepaalde producten link die je voor de diy kan gebruiken. Je bent absoluut niet verplicht om deze producten te kopen. Je kan ook alleen even via de link kijken hoe de producten eruit zien, dit kost je helemaal niks en koop je het product via de link kost het je niks extra.

Een extraatje voor mij

Nu heb ik ook in mijn sidebar een advertentie van Bol.com staan. Als je iets bij Bol wil bestellen en je doet dat via de advertentie in mijn sidebar dan krijg ik daar een percentage commissie over. Dat is voor mij een extraatje.

Het gaat om kleine bedragen en uiteindelijk besteed ik het geld dat ik hiermee verdien weer in mijn blog. Het kost namelijk geld om mijn blog in de lucht te houden.

Als je toch van plan bent om iets bij Bol.com te bestellen zou ik het fijn vinden als je dat via mijn blog zou willen doen. Dat kost je niks extra’s, maar als je je daar niet goed bij voelt dan hoeft dat natuurlijk niet.

Ook leuk om te lezen: Waarom ga ik bloggen?

Alleen bij Bol?

Tot nu toe krijg ik alleen commissie over de producten die via mijn webstite bij Bol worden besteld. Nu ben ik wel aan het kijken of ik via linkpiza wat kan doen. Dat ben ik nog aan het uitzoeken, maar misschien dat ik binnenkort daar ook aangesloten ben.

Om het voor jullie duidelijk te houden of ik affliliate links verwerk in mijn artikelen zal ik dit voortaan aangeven onder aan de artikelen met de volgende zin *In deze blog zijn affiliate links verwerkt.

Affiliate links op mijn blog mamablog lifestyleblog