Moeders kunnen niet ziek zijn, toch?!

Maar ja, toch is het niet zo, dat op het moment dat je moeder wordt, nooit meer ziek bent. Sterker nog, ik heb het idee dat ik vaker ziek ben sinds ik moeder ben. Zal wel iets te maken hebben met weinig slaap, lage weerstand en aangestoken worden door de kinderen. Ach ja, waardoor het ook komt, moeders worden wel ziek!

Je ziek melden

Toen ik nog geen moeder was en ik was ziek, dan belde ik mijn werk, melde mij ziek en kroop ik mijn bed weer in.

Dat is sinds ik moeder ben zeker anders. Nu kan ik niet even naar mijn werk bellen om mij ziek te melden. Ook kan ik de kinderen niet naar de opvang brengen als ik ziek ben, gewoon omdat we daar helemaal geen gebruik van maken.
Dus wat dan…

Help mama is ziek

Laatst was ik nog ziek. Het begon vrij plotseling in de avond. Wat voelde ik me beroerd en ellendig.
Natuurlijk moest Daan de volgende dag werken zodat ik er alleen voor stond met drie kinderen.
Gelukkig wonen wij tegenwoordig op Texel, vlak bij mijn ouders. Dus ik stuurde mijn moeder een appje of zij mij de volgende dag wilde helpen met de kinderen. Gelukkig kon dat. Ze kwam op tijd en bracht Noraya en Joaz naar school. Daarna haalde ze nog even wat boodschapjes voor mij.
Bodi was natuurlijk nog wel thuis. Ik hing wat op de bank en Bodi scharrelde wat om mij heen. Het leek wel of hij aanvoelde dat ik ziek was, want waar ik normaal mijn handen vol aan hem heb, was hij nu lief aan het spelen met zijn auto’s en trein. Ook had ik de televisie aan staan.
Gelukkig gaat Bodi s’ochtends altijd nog naar bed. Voor hij naar bed ging maakte ik nog even een banaantje voor hem klaar. Toen hij op bed lag, kon ik lekker even op de bank liggen. Bodi had dit keer lekker lang geslapen! Na een paar uur werd hij wakker. Gelukkig was daar de televisie! Ik maakte een broodje voor Bodi en dat mocht hij voor de televisie opeten. Vervolgens hing ik weer op de bank naast hem. Toen het broodje op was mocht de televisie aan blijven. Bodi wisselde het televisie kijken af met spelen. Nog steeds was hij erg lief, heel fijn.

Hulp van oma

Noraya en Joaz waren ondertussen door mijn moeder opgehaald uit school en zij bleven de middag bij mijn ouders. Daar konden ze ook mee eten. Heel fijn, want mij stond eten nog erg tegen en om dan een warme hap te maken, hmm, nee liever niet. Bodi gaf ik een potje, dus hij kreeg ook zijn avondeten.
Na het eten werden Noraya en Joaz thuis gebracht door mijn vader. Ook Noraya en Joaz waren heel lief en wilde mij de hele tijd helpen met alles. Zo lief, ze gingen uit hun zelf het speelgoed opruimen waar Bodi mee gespeeld had.
Toen was het tijd voor de kinderen om naar bed te gaan. Noraya en Joaz maakten zichzelf klaar voor bed en Bodi maakte ik klaar. Nadat de kinderen op bed lagen. Hing ik nog even op de bank, maar niet veel later dook ik ook mijn bed in.

Uitzieken

De volgende dag, die met dank aan de kinderen al om 6:00 uur begon, was ik nog wel wat slap, maar voelde ik mij stukken beter. Gelukkig was Daan ook weer om 10:00 uur thuis van zijn werk. Zo hoefde ik niet meer alles zelf te doen. Dus kon ik lekker uitzieken! Uuhhh, nee toch niet. Daan had wat klussen in het huis die hij moest doen. Tja en ik had natuurlijk een dag niks gedaan, dus er moest wel het één en ander ingehaald worden in het huishouden. Ach ja, zo is het nou éénmaal.

Het zal per moeder verschillen in hoeverre je ziek kan zijn. Toch denk ik dat voor de meeste moeders geldt dat ziek zijn niet meer hetzelfde is als voordat ze moeder werden. Het zal ook schelen of je familie in de buurt hebt wonen die kunnen bijspringen. Wij hebben jaren in Sneek gewoond en toen gebeurde het ook wel dat ik ziek was. Daar had ik geen familie in de buurt die kon helpen, dus die kant ken ook. Mijn grootse hulp was daar toch altijd wel de televisie!
Ook zal de ene of de andere moeder wat makkelijker de boel de boel kunnen laten. Ik persoonlijk kan dat vrij makkelijk, weet trouwens niet of dat een goede eigenschap is ?
Dus tja, moeders kunnen niet ziek zijn of naja, een beetje dan!
Hoe doen jullie het als je ziek bent? Heb je hulp in de buurt of los je het anders op?
moeder mama moeders ziek zijn momlife
  1. Jonge moeder 20 november 2017 at 23:32

    Inderdaad. Een moeder kan eigenlijk niet ziek zijn… Het “mooie” (klinkt een beetje raar want ziek zijn gun je niemand) daaraan vindt ik wel altijd dat ze een moeder erg waarderen. Ik hoor mijn man dan altijd zeggen: ik heb echt respect voor jou ?! Dat doet een vrouw en moeder goed om te horen toch?!

    Groetjes van een 28 jarige moeder met 4 kids (7,5,3 en 1)

  2. Lisanne 22 november 2017 at 09:20

    Dat zal ook druk zijn met vier kinderen, maar wel gezellig! Fijn dat je extra waardering krijgt als je dan een keer weinig kan omdat je ziek bent. Dat ging hier helaas niet helemaal op, want Daan was aan het werk. Hij merkte er niet zoveel van. Het was vooral mijn moeder die mij geholpen heeft. Dan moet ik de volgende keer, als ik dan toch ziek moet worden, maar ziek zijn als Daan vrij is?

Comments are closed.