Waarom zijn wij naar Texel verhuisd?

“Hoe zou jij het vinden om op Texel te wonen?” Met die vraag is het hele avontuur begonnen.

Op dat moment woonden alweer tien jaar met veel plezier in Sneek. Toch hebben we bijna van de een op de andere dag besloten dat we naar Texel wilden verhuizen.

Mijn ouders wonen al heel wat heel wat jaren op Texel. Zelf heb ik er nooit gewoond, want op het moment dat mijn ouders van Den Helder naar Texel verhuisten ging ik op mijzelf wonen in Den Helder.
Na ons trouwen zijn Daniël en ik in Friesland gaan wonen.
Mijn ouders grapte wel eens, kom op Texel wonen, het is hier zo leuk. Daar moesten we altijd hard om lachen en namen het totaal niet serieus. Nooit in al die jaren hebben we ook maar enigszins overwogen om werkelijk op Texel te gaan wonen.

Ziek

Tot op die ene dag. Ik kan het me nog heel goed herinneren. Bodi was nog maar een kleine baby van een paar maanden en ik was ziek, echt ziek, bijna veertig graden koorts. Voelde me slap en ellendig. Dit was al de tweede keer in een maand tijd dat ik ziek was en een moeder die ziek is, dat is lastig. Zeker met een kleine baby die volledige borstvoeding krijgt.
Deze dag was Daan gelukkig nog vrij, dus kon ik even op bed liggen. Daar lag ik te balen dat ik weer ziek was en ik maakte me ook een beetje zorgen over de volgende dag. Dan moest Daan namelijk weer aan het werk en zou ik alleen thuis zijn met drie kinderen.
Op dat moment bedacht ik mij dat het fijn zijn zou zijn als mijn ouders bij ons in de buurt zouden wonen. Dan zouden zij mij kunnen en kon ik rustig uitzieken.
Natuurlijk zou het ook gewoon fijn zijn om gezellig even bij elkaar op de koffie te kunnen, zonder eerst anderhalf uur te reizen. Maar ja, ik wist ook dat mijn ouders geen plannen hadden om naar Friesland te verhuizen. Dus dan zouden wij naar Texel moeten verhuizen. Dat was iets wat we niet wilden. Toch…?! Dit alles was ik aan het bedenken terwijl ik ziek op bed lag. Toch ging ik nog even verder met denken en voor het eerst stelde ik mijzelf de vraag waarom willen we niet op Texel wonen.

Waarom zou je niet naar Texel willen verhuizen

Ik kon wel het een en ander bedenken.
Zo zit je toch wel erg ver van alles af. Als je eens een dagje weg wil of zo. Daan zijn werk zit dan ineens ook een stuk verder. De huizenprijzen, die zijn een stuk hoger op Texel. Dat waren de voornaamste punten of eigenlijk was dat alles wat ik kon bedenken.
Oké, dat waren maar drie punten, dat viel eigenlijk best mee.
Het eerste punt is eigenlijk helemaal geen punt, want hoevaak ga je nu een dagje weg en is het dan echt zo erg om iets langer onderweg te zijn?
Ook bedacht ik dat Den Burg, het hoofddorp van Texel, een leuk en gezellig centrum heeft. Met voldoende winkels waar ik graag kom, zoals de Hema, Action, Kruidvat, Etos en een aantal leuke kledingwinkels. Er zijn voldoende supermarkten op het eiland. Dit zijn natuurlijk voornamelijk praktische zaken, maar ik heb dat toch graag in de buurt.
Ik besloot om even op funda te kijken. Daar zag ik dat de huizenprijzen echt wel een stuk hoger zijn als in Sneek, jammer. Ook vond ik de meeste huizen niet zo leuk, maar er was een huis wat er voor mij uitsprong. Het huis was wel heel vriendelijk geprijsd, qua indeling en ligging, volledig naar onze zin. Voor de rest moest er nog ontzettend veel gebeuren, maar oké, dat was alleen maar een voordeel, want dan konden we het meteen naar onze smaak maken

Wat vond Daan er van

Op dit moment had ik van dit alles nog niks tegen Daan gezegd, ik nam mezelf ook niet zo serieus. Ik lag nog steeds ziek op bed. Misschien was ik wel aan het ijlen 😉
Wel bleef het maar door mijn hoofd spoken en toen dit de volgende dag nog steeds het geval was heb ik aan Daan gevraagd hoe hij het zou vinden om op Texel te wonen? Hij antwoordde met “dat kan toch helemaal niet”? “Nee” zei ik “dat weet ik, maar als het wel zou kunnen hoe zou jij het dan vinden”? “Dat zou ik wel leuk vinden”, reageerde Daan. Wat mij eigenlijk wel enigszins verraste. Had hij geantwoord, “heel leuk dat je ouders er wonen, maar ik hoef er niet te wonen”, dan was het voor mij klaar geweest en had ik het uit mijn hoofd gezet.
Dat was dus niet de reactie van Daan. Sterker nog, na een paar uur liet hij mij weten dat hij nu telkens over Texel aan het denken was en dat het hem toch wel erg leuk leek om op Texel te wonen.
Dat is het moment geweest waarop we tegen elkaar zeiden, “dan moeten we gaan kijken wat onze mogelijkheden zijn”!
Welke stappen we vervolgens ondernomen kan je hier lezen.
verbouwing verbouwen huis Texel verhuizing verkopen makelaar-3
 1. Eva 21 april 2018 at 20:02

  Beste Lisanne, wat leuk om jouw blog over jullie verhuizing te lezen! Wij zouden ook heel graag naar Texel verhuizen maar zitten ook wel met de wat hogere huizenprijs.. klopt het dat er ook bepaalde voorwaarden zijn voor niet Texelaars? Kan het nergens echt goed vinden maar misschien zijn er voorwaarden voor de minimale huizenprijs of dat je een vaste baan op het eiland moet hebben? Hoor graag jullie ervaring!

  Gr

  1. Lisanne 23 april 2018 at 13:00

   Hoi Eva, Wat leuk dat jullie misschien naar Texel willen verhuizen. Mag ik vragen waarom jullie hier zouden willen wonen? Alhoewel, ik snap heel goed dat je graag op Texel zou willen wonen?
   Tegenwoordig zijn er geen voorwaarden meer om naar Texel te verhuizen. Dat is vroeger wel zo geweest, maar die voorwaarden zijn afgeschaft. Wat de huizenprijzen betreft, die liggen inderdaad een stuk hoger als (Sneek) waar wij vandaan kwamen. Uiteindelijk heeft ons dat niet tegengehouden, zoals je hebt kunnen lezen.

Comments are closed.