Netflix aanraders

Als de kinderen s’avonds op bed liggen heb ik even tijd voor mijzelf. Dan vind ik het heerlijk om op de bank te kruipen en een goede serie te kijken. Sinds een aantal jaar hebben wij Netflix en ik kies er vaak voor om Netflix op te zetten.

Zo heb ik in de afgelopen jaren al het één en ander bekeken, een kleine greep uit wat ik zoal gezien heb en wat ik allemaal Netflix aanraders vind: Orange is the new Black, Breaking Bad, Gossip Girl, Homeland, The Fall, Modern Familie, Orphan Black, Luther, 13 Reasons Why,

De laatste series die ik heb gevolgd zijn.

Shooter

In het kort gaat deze serie over een ex-marinier. Eén van de beste sluipschutters ter wereld. Hij wordt gevraagd om te helpen een aanslag op de president te voorkomen, maar uiteindelijk wordt hij zelf opgepakt en verdacht van een aanslag op de president. Hij ontsnapt en probeert zijn naam te zuiveren, met alle gevolgen van dien. Ik hou wel van zulke series. Een complotje hier en daar en ook wel wat actie, genoeg om het spannend te houden, maar niet teveel. Als je Shooter nog niet gezien hebt vind ik het een aanrader!

Designated Survivor

Als de president van America, vicepresident en alle kabinetsleden samen in één ruimte zijn. Is er altijd iemand van het kabinet die op een geheime locatie wordt ondergebracht en mocht het zo zijn dat er een aanslag wordt gepleegd waarbij de president en alle kabinetsleden omkomen. Dan wordt deze persoon president van Amerika. Je raad het al, in Designated Survivor gebeurd dat. Tom Kirkman, een beetje sullig kabinetslid, wordt president van Amerika. Daar houdt het natuurlijk niet op, want hij moet achterhalen wie de aanslag heeft gepleegd op de president en het kabinet. Ook moet hij zichzelf bewijzen als president, wat nog best lastig is. Natuurlijk komen er ook weer de nodige complotten aan bod. Een leuke en spannende serie!

The Bridge

Midden op de brug van Denemarken naar Zweden, precies op de grens wordt een lijk gevonden. De politie van van beide landen komt ter plaatsen. Vervolgens moeten ze, met een beetje tegenzin, samenwerken om de dader te vinden. Tijdens de zoektocht naar de dader gebeuren er allemaal spannende en onverwachte dingen. De agenten die samen moeten werken om de moord op te lossen zijn twee totaal verschillende personen met ieder een heel eigen werkwijze, wat regelmatig voor ongemakkelijke situaties zorgt. Deze serie speelt zich af in Denemarken en Zweden. Wat ik wel leuk vind, weer eens wat anders als Amerika. Ook dit vind ik een goede serie. Vooral door alle onverwachte wendingen blijft het spannend om naar te kijken.

Ook leuk om te lezen:Netflix-series 2019

Zoals je kunt lezen hou ik wel van spannende series! Ik vind het altijd leuk om proberen te voorspellen wie de dader is en hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen. Toch houd ik er niet van als een serie heel voorspelbaar is. Wel heb ik graag een goede afloop, maar of de series hierboven allemaal een goede afloop hebben verklap ik niet.

Wat kijken jullie graag? Heb je nog Netflix aanraders voor mij?

 1. C-tje 27 november 2017 at 20:19

  Outlander is echt een aanrader!

  1. Lisanne 28 november 2017 at 15:06

   Leuk, ik ben benieuwd!

 2. Aileen 28 november 2017 at 07:37

  The Killing en Marcella zijn goede en spannende series. Van the Killing zou ik dan wel de Deense versie kijken (Forbrydelsen). Zo ontzettend spannend en goed in elkaar. Daarnaast vond ik Borgen ook een goede serie. Niet zo spannend als een thriller maar gaat over de Deense politiek. Ook erg goed, ook al moet je daar echt even door die eerste aflevering heen.

  1. Lisanne 28 november 2017 at 15:10

   The Killing en Marcella ken ik, zeker erg spannend! Borgen ken ik niet, maar klinkt goed. Die wil ik nog wel zien. Goed om te weten dat je even door de eerste aflevering heen moet.

   1. Aileen 29 november 2017 at 00:03

    Johan Falk is trouwens ook superspannend. Gaat over de onderwereld van Goteborg, Zweden. Net even een andere spanning dan series over onopgeloste moorden maar zeker zo spannend. Heerlijk om even in een andere wereld te zitten met een echte bingewatch serie.

    1. Lisanne 30 november 2017 at 18:34

     Dank je voor de tip?

Comments are closed.