Kitkat taart maken

Voor de verjaardagen van de kinderen vind ik het altijd leuk om een mooie taart te maken. Voor Bodi zijn tweede verjaardag maak ik een kitkat m&m taart.

Hieronder vertel ik hoe ik de taart gemaakt heb.

Ingrediënten

  • Voor het biscuit:
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 warme eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

voor de rest van de taart:

  • 2 zakken kitkat
  • 1 zak blauwe m&m’s
  • pot chocoladepasta
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram roomboter.

taart maken biscuit

Biscuit maken

Zet de eieren eerst een half uurtje in warm water, zo wordt het beslag luchtiger.

Verwarm de oven voor op 150 graden

Doe de eieren samen met de suiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix acht minuten op de hoogste stand en daarna nog twee minuten op de laagste stand. Vervolgens spatel je het zelfrijzend bakmeel er doorheen. Probeer zo min mogelijk te roeren, zo blijft het beslag luchtig. Dan doe je het beslag in een springvorm. Ik gebruik meestal een springvorm van 26 cm. Zet de springvorm in het midden van de oven voor 40 minuten. Daarna laat je de taart afkoelen in de oven.

taart versieren decoreren

taart versieren

Als de taart is afgekoeld kan je hem verder gaan vullen en versieren.

Om de taart te vullen maak je een botercrème. Gebruik daarvoor 100 gram poedersuiker en 100 gram roomboter. Die mix je vervolgens, hoe langer je mixt hoe luchtiger het wordt. Ik mix meestal zo’n vijf minuutjes. Dan snij je de taart doormidden, smeer de botercrème op de taart en zet de bovenkant er weer op. Nu ga je de rest van de taart, de bovenkant en zijkanten, besmeren met de chocoladepasta. Vervolgens plak je de kitkats op de zijkant van de taart. Als de kitkats erop zitten kan je eventueel een lintje om de taart binden zodat de kiskats beter blijven zitten. Dan kan je de m&m’s eroverheen strooien. Zelf heb ik één kleur m&m’s eruit gehaald en daarmee de naam en leeftijd van Bodi geschreven. Klaar is de taart!

kitkat m&m taart maken

Hieronder kan je zien hoe ik de taart gemaakt heb.

 

kitkattaart kitkat taart maken makkelijk diy m&m