Huis verkopen en huis kopen -verhuizen naar Texel deel 2-

In een vorige blog hebben jullie kunnen lezen hoe we bij het idee zijn gekomen om naar Texel te willen verhuizen.

Vervolgstappen

Het was vlak voor het weekend dat we de kriebels kregen om naar Texel te verhuizen. Uiteraard praten we er samen veel over. Die zondag had ik mijn moeder aan de telefoon. Natuulijk vertelde ik haar dat we misschien op Texel zouden gaan wonen. Verder hielden we het nog voor onszelf, aangezien er echt wat haken en ogen aan zaten.

Na het weekend namen we contact op met onze financieel tussenpersoon. We vroegen hem alvast naar onze mogelijkheden te kijken om te verhuizen. Vervolgens maakte we een afspraak voor de donderdag een week later, want echt haast hadden we niet. Althans dat dachten we toen nog!

Het ene leuke huis

Ondertussen had ik Daan natuurlijk het ene huis laten zien. Het huis wat er voor mij uitsprong, maar waar nog wel veel aan moest gebeuren. Daan was enthousiast en zag ook de mogelijkheden die het huis bood. We dachten beiden dat we er iets heel moois van konden maken. 

Het huis liet ons niet los. We besloten een afspraak te maken om het huis te bezichtigen. Dinsdag was de bezichtiging, dus dat was nog voor de afspraak met de financieel tussenpersoon. 

Onze redenering was zo, als het huis niks voor ons zou zijn, dan konden we het huis uit ons hoofd zetten. 

huis bouwval klushuis
Aan het ene ‘leuke’ huis moest nog wel veel gebeuren

Ondertussen ging bijna elk gesprek, die Daan en ik samen hadden, over onze eventuele verhuizing naar Texel. Daarbij kwam ook het werk van Daan aan bod en hoe hij tegenover eventuele reistijd aankeek. Nadat we dat goed hadden bekeken bleek dat de boottijden wel heel mooi aansluiten op zijn werktijden. Daarbij draait Daan voor het grootste deel vierentwintiguurs diensten, wat betekent dat hij twee á drie keer in de week op en neer moet. Zodoende zou de reistijd prima te doen zou zijn.

Huis bezichtigen

Het was dinsdag, de dag van de bezichtiging. We brachten de kinderen naar school en reden meteen door naar Texel. Daar aangekomen haalde mijn vader ons op vanaf de boot. Een reis die we al vele malen hadden gemaakt, maar nu beleefden we hem toch anders. Misschien zouden we hier wel komen te wonen!

Op naar het huis. Mijn vader ging mee en kon met zijn technisch oog het huis bekijken. Tijdens de bezichtiging bleek dat er inderdaad nog erg veel moest gebeuren. Toch knapten we daar niet op af, sterker nog, de tuin was groter dan we dachten, de zolder had verrassend veel ruimte en de ligging was fijn. Kortom, we werden verliefd op het huis. Alhoewel huis… bouwval is een betere omschrijving.

We gingen nog even met mijn vader mee en bespraken de mogelijkheden. De plannen die wij hadden voor het huis waren realistisch genoeg. We vroegen mijn vader hoe hij er tegenover stond om ons te helpen met electra enzo, waar hij gelukkig positief tegenover stond.

Huis gekocht onder voorbehoud

Met de makelaar had ik aanspraak gemaakt om donderdag wat te laten horen. Dan hadden we het gesprek met onze financieel tussenpersoon. Voor onszelf waren we er eigenlijk al uit dat we dit huis graag wilden kopen.

Het gesprek met de tussenpersoon verliep positiever als we hadden gehoopt. Na het gesprek besloten we om voor het huis te gaan. Ik belde de makelaar en vertelde dat we het huis graag wilde kopen, maar wel onder voorbehoud van verkoop eigen huis. Ja inderdaad, we woonden op dat moment in een koophuis. 

Ik moest flink praten om het huis te kunnen kopen onder voorbehoud van verkoop eigen huis, maar uiteindelijk kregen we tien weken om ons eigen huis te verkopen.  

Ons huis verkopen

Omdat alles zo snel was gegaan, stond op dit moment ons huis nog niet eens te koop. De afspraak met de makelaar stond voor de volgende dag gepland. Die afspraak verliep goed. We moesten nog een paar kleine dingetjes aanpakken, likje verf hier en daar, alles goed opruimen zodat er foto’s van ons huis gemaakt konden worden. 

Nu was wachten op kijkers. Nou, dat duurde niet lang. Nog dezelfde dag dat ons huis op Funda stond melden zich de eerste kijkers. 

Voordat de kijkers kwamen maakten we het huis spik en span en zorgden dat er geen overbodige spullen in huis stonden, zoals bijvoorbeeld de kinderwagen.

De kijkers waren enthousiast en zouden na het weekend wat laten horen. Helaas, ze vonden ons huis mooi, maar het werd hem niet. De volgende kijker liet niet lang op zich wachten. Wij maakten het huis weer helemaal aan kant, maar ook deze kijkers deden geen bod. Dit herhaalden zich een aantal keer. Aan kijkers hadden we geen gebrek, sommige kijkers kwamen nog voor een tweede keer kijken, maar een bod bleef uit. De redenen waren uiteenlopend, Sommige waren zich nog aan het oriënteren, andere hadden zelf nog een huis te koop staan en weer andere die miste toch een extra slaapkamer.

Huis schoonmaken voor de bezichtigingen

Ondertussen was het voorlopig koopcontract van het huis op Texel getekend en we hadden dus tien weken om ons huis te verkopen. 

De weken verstreken en kijkers bleven komen. Wat aan de ene kant heel fijn was, want kijkers zijn potentiële kopers. Aan de andere kant moest elke keer het huis spik en span gemaakt worden, want wie weet zou dit wel de koper van ons huis worden. Met drie kinderen je huis spik en span krijgen en houden is een hele uitdaging. Op een gegeven moment hoorde ik mezelf tegen de kinderen zeggen dat ze niet in de zandbak mochten spelen, iets waar ik met nog nooit druk om had gemaakt. Maar ja, al dat zand binnen terwijl de volgende dag kijkers zouden komen…

Uiteindelijk hebben we zo rond de dertien kijkers gehad in zes weken tijd, waarvan sommigen twee keer zijn wezen kijken. Dat betekende dus elke keer het huis helmaal netjes maken en als de kijkers het huis aan het bezichtigen waren moesten we het huis uit. Toen kwam er eindelijk een serieus bod. Jeej! Na een korte periode onderhandelen hadden we ons huis verkocht en kon de koop van het huis op Texel, dat ene leuke huis, doorgaan!!!

 
Een volgende keer zal ik vertellen hoe het verder ging. Dat kan je hier lezen.
verbouwing verbouwen huis Texel verhuizing verkopen makelaar
 1. C-tje 1 december 2017 at 09:42

  Super leuk om te lezen hoe jullie verhuizing naar Texel gegaan is. Je schrijft het ook zo beeldend, leuk!

 2. Lisanne 1 december 2017 at 13:07

  Wat een leuk compliment, dankjewel?

 3. Ninke 1 december 2017 at 16:08

  Superleuk om te lezen en leuk dat je nu ook een blog hebt!

  1. Lisanne 2 december 2017 at 09:18

   Dankjewel! Leuk om te horen!

Comments are closed.