Pakjesavond vieren met ons gezin

Afgelopen zaterdag vierden wij pakjesavond. Na het eten wachten de kinderen vol spanning op de zak met cadeautjes. Ze gluurden uit het raam om te kijken of ze de Sint en zijn Pieten al zagen. Vervolgens keken ze boven of de zak van Sinterklaas misschien, net als vorig jaar, op het balkon was neergezet. Helaas, teleurgesteld kwamen ze weer beneden. Dan maar Sinterklaasliedjes zingen, maar toen werd er aangebeld en hard op het raam gebonsd. De kinderen renden naar boven en bedachten toen dat ze naar beneden moesten, dus snel weer terug.

een zak vol cadeautjes

Ze deden de voordeur open en ja hoor, daar voor de deur stond een grote zak vol cadeautjes. Het liefst begonnen de kinderen meteen al met uitpakken. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus de zak ging mee naar binnen. Daar mochten eindelijk cadeautjes worden uitgepakt. Om niet in tien minuten de hele zak al leeg te hebben, was het de bedoeling om om de beurt de cadeaus uit te pakken. Dat was even lastig voor de kinderen, want het liefst wilden ze allemaal meteen hun eigen cadeautjes uitpakken. Voor Bodi was het helmaal lastig. Hij was natuurlijk pas jarig geweest en toen waren alle cadeautjes voor hem. Nu dacht hij dat weer alle cadeautjes voor hem waren. Als iemand anders een cadeautje uitpakte stond Bodi met uitgestroken armpjes bij de zak en riep hij ‘geef geef’. Later snapte hij wat beter dat de cadeautjes voor ons allemaal waren.

pakjesavond sinterklaas pakjesavond sinterklaas cadeautjes

Om de beurt maakten wij vervolgens onze cadeautjes open. Ook was er voor iedereen een gedicht met lieve woorden, maar ook met een kleine hint, want tja, het is natuurlijk Sinterklaas en dan mag dat!

Als de kinderen wat ouder zijn lijkt het me leuk om Sinterklaas met surprises te vieren en misschien ook met de familie. Voor nu vind ik het prima om het alleen met ons gezin te vieren. Anders wordt pakjesavond wel heel lang voor de kinderen, zeker voor Bodi.

pakjesavond sinterklaas gedicht pakjesavond sinterklaas

Al met al was het was een gezellige pakjesavond met hele opgetogen kinderen.

Vieren jullie ook Sinterklaas en hoe vieren jullie het dan? Met je eigen gezin of met familie/vrienden?