Waarom ben ik begonnen met vloggen?

Het is nu bijna drie jaar geleden dat ik begonnen ben met vloggen. Youtube was veel onbekender als nu, of in elk geval voor mij. Het enige waar ik youtube wel eens gebruikte was om een bepaald liedje op te zoeken, maar verder niet.

De kinderen filmen

Waarom ik ben begonnen met vloggen is omdat ik graag meer filmpjes van de kinderen wil hebben. Op het moment dat ik zwanger was van Noraya hebben we een videocamera gekocht. Daar filmden we wel eens mee, maar vervolgens deden we niks met het filmpje. Wel maakte ik elk jaar een uitgebreid  fotoalbum van Noraya en later ook van Joaz. Dat vond ik leuk om te doen en was daar ook altijd best wel precies in. Die fotoboeken zijn mij nog steeds erg dierbaar.

Hoe leuk ik de fotoboeken ook vind, het is toch anders als bewegend beeld met geluid. Dat je kan zien en horen hoe de kinderen praten, lopen, lachen enzovoort. Dat is de reden dat ik graag meer wilde filmen, maar dan wilde ik ook wat doen met de filmpjes zodat het leuk was om terug te kijken. Dus kocht ik voor € 25,- een simpel bewerkingsprogramma om te kunnen knippen, plakken, versnellen en muziekjes onder de filmpjes te zetten. Toen kon ik aan de slag en bleek dat ik het ontzettend leuk vind om te doen.

Waarom vloggen op youtube

Al een aantal keer had ik een filmpje gemaakt en die mailde ik dan door naar mijn familie. Op dat moment woonden wij nog in Sneek en mijn familie in Den Helder en op Texel. Hierdoor zagen we elkaar minder vaak. Op deze manier konden ze onze kinderen toch wat vaker zien.

Nadat ik een aantal keer een filmpje had gemaild begon ik me een beetje bezwaard te voelen om nog meer filmpjes te mailen. Ik vond de filmpjes natuurlijk leuk, misschien mijn ouders ook nog wel, maar de rest? Ook was het wel een beetje omslachtig, want ik moest de filmpjes wel eerst privé op youtube zetten en vervolgens kon ik ze naar iedereen doormailen. Op een gegeven moment besloot ik de filmpjes gewoon openbaar te zetten. Zodoende kon mijn familie zelf beslissen of ze de filmpjes zouden bekijken.

Natuurlijk hield ik rekening mee dat op internet iedereen de filmpjes zou kunnen zien, maar eerlijk gezegd dacht ik, dat buiten familie, geen mensen naar de filmpjes zouden kijken.

Toch waren we op dat moment er zeker wel van bewust dat iets op internet voor altijd is.

Lees ook:  Kinderen herkenbaar in beeld op internet

Abonnees op youtube

Op youtube kunnen mensen zich gratis abonneren op je kanaal. Dus toen vervolgens mijn ouders, broertje en zus zich abonneerden vond ik dat alleen maar logisch, maar opeens kwamen er abonnees bij die ik helemaal niet ken.

In de eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik daarvan moest vinden. We hebben  Het verbaasd mij dat mensen die mij niet kennen naar de filmpjes kijken. Niet veel later kreeg ik ook vragen of ik een filmpje over een bepaald onderwerp wilde maken.

Vanuit daar is het uitgegroeid naar wat het nu is. Het kan mij nog steeds verbazen dat mensen mijn filmpjes willen zien. Begrijp mij niet verkeerd, want ik vind dat ontzettend leuk.

Ook het maken en bewerken van filmpjes vind ik nog altijd erg leuk om te doen. Zolang ik het leuk blijf vinden zal ik er mee door blijven gaan.

Drie jaar herinneringen

Uiteindelijk blijft natuurlijk de werkelijke reden voor mij om filmpjes te maken dat ik meer beeld van de kinderen wil, vooral ook om het later terug te kunnen kijken. Op het moment dat ik begon was Noraya vijf jaar, Joaz was drie jaar en van Bodi was ik nog niet eens zwanger. Als ik nu oude filmpjes terug kijk zie ik hoe erg de kinderen veranderend en gegroeid zijn. Dan ben ik blij dat ik die beelden allemaal heb. Ook met de filmpjes van Bodi als kleine baby ben ik blij, want de babytijd gaat zo snel. Spijt dat ik de filmpjes ooit op youtube ben gaan zetten heb ik niet. Wel vind ik het jammer dat ik niet eerder begonnen ben. Wat had ik graag vanaf de geboorte van Noraya zoveel filmpjes willen hebben.

Dit is een filmpje uit de begintijd. Wat waren Noraya en Joaz hier schattig

Maak jij regelmatig filmpjes van je kinderen? Als je dat nog niet doet wil ik je dat als tip meegeven, je  hoeft de filmpjes helemaal niet op youtube te zetten, maar het is zo waardevol om de filmpjes voor jezelf te hebben.

 1. esmeevwette 28 december 2017 at 20:54

  Wat een leuk filmpje,en wat zijn ze groot geworden!
  Wat leuk voor later om terug te kunnen kijken.
  Ik heb heel weinig filmmateriaal en zelfs fotos heb ik niet veel gemaakt van de eerste tijd.
  Daar heb ik nu veel spijt van want je groeit zo mee met de leeftijd van je kinderen dat je veel ook vergeet.
  Nu moet ik soms echt bewust ergens een foto van maken, met feestdagen bijvoorbeeld anders vergeet ik het gewoon.
  Super leuk dat je zo veel materiaal hebt en wat goed dat je zelfs fotoboeken bij hebt gehouden.
  Voor jezelf maar ook voor de kinderen, zo waardevol om later eens terug te kunnen kijken.
  Wij hopen dat je nog lang door blijft gaan, we kijken elke keer weer met veel plezier.

  1. Lisanne 29 december 2017 at 14:26

   Ja wat leuk hè dat filmpje?! Die oude filmpjes vind ik zo leuk om terug te zien. Aan de ene kant is het nog ‘maar’ drie jaar geleden, maar wat een verschil.
   Begrijpelijk dat je het jammer vind dat je weinig foto’s hebt van de begintijd, snap ook dat dat erbij in kan schieten. Wat dat betreft is youtube een goede stok achter de deur om veel te filmen en foto’s te maken. Goed dat je je er nu wat bewuster van bent om gewoon af en toe even een foto te maken en misschien een stukje te filmen? Dat is zeker een aanrader. Wat leuk om te horen dat jullie met plezier naar de filmpjes kijken!

 2. Ilse 29 december 2017 at 15:01

  Hoi super leuk dit bloggen ik ben Ilse en ik ben 13 jaar en wij woonden en nog steeds wel super dicht bij elkaar ik woon in een dorp in Friesland helemaal boven aan en ik ben best vaak in Sneek geweest misschien ben je ook wel in mijn dorp geweest of ken je het wel het heeft een lange naam en begint met een S meer zeg ik niet.
  Mijn moeder is al heel lang een thuisblijfmoeder vanaf dat ik geboren ben dus zo ouderwets is het nog niet!!!

  Ik wou dat mijn ouders ook zoveel van mij hadden gemaakt dan kon ik ze terug kijken er zijn gelukkig wel een paar gemaakt maar ik ben nu 13 dus toen was het nog niet zo in om dat te doen maar ik vind het goed da je het doet want ik weet zeker dat je kinderen er later super blij mee zijn! Vooral bodi!!!

  1. Lisanne 2 januari 2018 at 12:47

   Hoi Ilse, Dankjewel voor je berichtjes. Wat leuk dat jullie in Friesland wonen. Dat is een mooie provincie! Ik zou niet weten welk dorp je bedoeld??
   Klopt dertien jaar geleden moest je echt een videocamera hebben om te filmen. Tegenwoordig kan je zelfs met je telefoon filmen, dus dat is een stuk makkelijker.

 3. Deborah Recinos 5 januari 2018 at 16:37

  Wij als gezin genieten ook elke keer als er weer een filmpje online komt. Ik heb twee kindjes in de zelfde leeftijd als jouw twee oudste kindjes. Heb vaak genoeg gedacht om ook zoiets te gaan starten en dan denk ik weer ” wie zit daar nou op te wachten” weer een familie vlogger. Alhoewel ik zelf juist het hartstikke leuk vindt om te zien. Hoe gaat het bij andere, welke dingen ervaren zij in de opvoeding? Hoe pakken ze het aan in het dagelijks leven enz. Ga vooral zo door het is elke keer een feestje om te kijken!

Comments are closed.