Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Heb ik goede voornemens voor komend jaar?

Zolang ik mij kan herinneren heb ik niet aan goede voornemens gedaan. Of in elke geval niet goede voornemens die ingaan op 1 januari. Eerlijk gezegd vind ik dat altijd een beetje onzin. Waarom zou je goede voornemen pas in het nieuwe jaar in kunnen gaan? Dat kan wat mij betreft het hele jaar door.

Nog steeds ben ik van mening dat je het hele jaar door goede voornemens kan maken. Toch begrijp ik nu ook dat 1 januari voor veel mensen een datum is om alles eens goed op een rijtje te zetten, te kijken wat je anders zou willen en tadaaa, daar zijn je goede voornemens voor het komende jaar.

Mijn goede voornemens

Mijn eerste goede voornemen is een groot cliché, namelijk gezonder eten. Natuurlijk kan je het hele jaar door voornemen om gezond te eten en geloof mij dat doe ik ook! Met enige regelmaat neem ik mij voor om gezonder te eten. Met uitzondering van november en december. Die maanden vind ik daar niet zo geschikt voor. Er is dan zoveel lekkers en ik laat mij het allemaal smaken. Toch wil ik wel graag weer wat gezonder gaan eten. Niet eens zo zeer om af te vallen. Alhoewel ik het helemaal niet erg zou vinden als er een paar kilootjes af zouden gaan. De reden dat ik gezonder wil eten is dat ik mij dan een stuk energieker voel. Gezonder eten komt er bij mij vooral op neer om minder te snoepen. Oké, gewoon stoppen met snoepen. Daar wil ik dan ook mee gaan beginnen in het nieuwe jaar. Of nou ja, ik begin wel als de kinderen weer naar school zijn.

goede voornemens nieuwe jaar gelukkig nieuwjaar

Dan komen we bij mijn volgende goede voornemen. Dat is wat meer orde in huis. Voor wie mij al wat langer volgt weet dat wij in een nogal grote verbouwing zitten. Dat brengt ook een hoop rommel met zich mee. Nu zijn we best al een heel eind gekomen en het grootste deel is ook wel achter de rug. Dus tijd om orde op zaken te stellen. Alle spullen in huis moeten een plekje krijgen. Nu heb ik de afgelopen anderhalf jaar al een hoop spullen weggedaan. Toch heb ik nog een stapel dozen staan en eerlijk gezegd denk ik dat daar ook nog aardig wat spul bij zit wat weg kan.

Wens voor het nieuwe jaar

Dan als laatste. Het is niet echt een goed voornemen. Meer een wens, maar ik hoop dat Daan en ik wat meer tijd voor elkaar zullen hebben. Het afgelopen anderhalf jaar is Daan heel druk met klussen geweest. Wat natuurlijk ook nodig was. We wisten waar we aan begonnen, dus ik wil er ook niet over klagen. Toch hoop ik dat we dit jaar wat meer tijd voor elkaar zullen hebben. Dat als de kinderen op school zitten wij er samen, met Bodi, even op uit kunnen. Lekker een strandwandeling maken en daarna in een strandtent samen lunchen. Niks bijzonders, maar gewoon wat tijd nemen voor dat soort dingen.

Dit zijn mijn goede voornemens voor komend jaar, of nou ja, in elk geval komende maanden, mag dat ook?! Wie weet komen er in de loop van het jaar nog wat goede voornemens bij, want ik blijf erbij dat je het hele jaar door goede voornemens kan maken.

Zijn mijn goede voornemens gelukt dat lees je hier

Wat zijn jou goede voornemens voor het komende jaar?