Hoe gaat het met de verbouwing

Momenteel wonen wij anderhalf jaar op Texel. Al die tijd zijn wij bezig met de verbouwing van ons huis. Er is al een hoop gebeurd, maar er moet ook nog een hoop gebeuren.

Wat is klaar?

inbouwkast kast verbouwen klussen verbouwing
Ik ben heel blij met de inbouwkasten in onze slaapkamer die Daan gemaakt heeft. Eindelijk kan ik mijn kleding weer goed opruimen.

De meeste grote klussen zijn gelukkig achter de rug. Zo is de woonkamer nu zo goed als klaar. Hetzelfde geldt voor de keuken, badkamer en de slaapkamers van Noraya en Joaz. Op dit moment zijn we in onze slaapkamer aan het klussen, wat gelukkig al aardig opschiet. Als onze kamer af is gaan we verder met de slaapkamer van Bodi. Als die kamer ook klaar is zijn de belangrijkste ruimtes in ons huis allemaal zo goed als klaar. Ja inderdaad zo goed als, want er moeten nog wel wat puntjes afgewerkt worden, zoals bijvoorbeeld de welbekende plinten, sommige stukken moeten nog een likje verf krijgen en meer van die kleine dingetjes. Nou ja, dat is voor een later tijdstip. Ik ben allang blij met hoe de ruimtes er nu uit zien.

Verbouwing, er moet nog meer gebeuren

Gelukkig zijn de belangrijkste ruimtes nu allemaal zo goed als klaar, maar dat betekent niet dat de verbouwing klaar is. Er moeten evengoed nog een hoop dingen gebeuren. We gaan nu bijna richting het voorjaar en dan willen we toch wel de tuin gaan aanpakken. Ook hebben we een bijkeuken, die dient nu als een soort schuur, maar dat is niet wat we met de bijkeuken in gedachten hebben. We willen daar graag een speelkamer voor de kinderen van maken. Lijkt mij heerlijk dat straks al het speelgoed daar opgeruimd kan worden. Ik vind het prima als de kinderen in de woonkamer spelen, maar het zal fijn zijn als aan het eind van de dag het speelgoed uit het zicht kan worden opgeruimd. Of als de jongens een treinspoor willen maken, dan kan die mooi blijven liggen in de bijkeuken/ speelkamer.

Plan van aanpak

De bedoeling is om nu eerst de slaapkamers van ons en Bodi af te maken. Daarna gaan we de tuin en de berging aanpakken. In welke volgorde, dat weet ik nog niet. Zijn we dan klaar? Neeeee zeker niet… De overloop, waskamer, kantoortje, toilet beneden, hal dat zijn allemaal ruimtes die nog flink aangepakt moeten worden, maar ja, dat is voor een later moment.

verbouwen verbouwing klussen klus bouwval

 1. Jen 2 maart 2018 at 08:52

  Wat is er al veel gedaan sinds jullie er zijn komen wonen.
  Mooie kast waar lekker veel in past.
  Fijn zo’n handige man. Ik heb ook een handige man die op het moment bezig is met een overkapping in de tuin. Schiet al lekker op, laat maar doorkomen die lente 🙂
  Wel heel fijn dat de kamers van Noraya en Joaz klaar zijn. Als ze wat groter worden is een eigen plekje om zelf of met een vriendje/vriendinnetje te spelen wel heel fijn.
  groetjes Jen

  1. Lisanne 2 maart 2018 at 10:50

   Ja er is al een hoop gebeurd, echt een heel verschil met hoe het er uitzag toen we hier net kwamen wonen. Wilde ook graag een huis waar alle kinderen een eigen kamer konden krijgen. Het zijn leuke kamertjes geworden, als ze het nu nog een beetje netjes houden?
   Zeker fijn een handige man, anders hadden we dit huis denk ik niet gekocht. Leuk een overkapping in de tuin en zeker laat de lente maar komen!

Comments are closed.