Helaas, het is alweer het einde van de zomervakantie

Op het moment van typen is het het einde van de zomervakantie, om precies te zijn de laatste dag. Voor mijn gevoel is de vakantie voorbij gevlogen, maar wat hebben wij dan eigenlijk allemaal gedaan deze zes weken?

Buiten de vakantie om hebben wij een vrij regelmatig ritme, dan moeten de kinderen natuurlijk naar school en er zijn nog verschillende sporten waar de kinderen naar gebracht en gehaald worden.

Het ritme is ook het eerste wat er veranderd in de vakantie. Alles gaat wat relaxter. Om te beginnen hoeft er geen wekker gezet te worden, heerlijk! Noraya en Joaz mogen in de ochtend beneden televisie kijken en Bodi mag bij ons in bed filmpjes op de iPad kijken. Kunnen wij nog even doezelen in bed. Dan gaan we op ons gemakje naar beneden waar we ontbijten, daarna douchen, aankleden en zien we wel wat de dag ons brengt.

Zon zee en strand

Nu was het de eerste weken van de vakantie natuurlijk fantastisch weer, dus regelmatig waren we op het strand te vinden. Als we niet naar het strand waren zaten we in de tuin en speelden de kinderen met vriendjes uit de buurt. Ook was Noraya de eerste week van de vakantie op kamp.

Kamperen

Elk jaar gaan wij kamperen, dat vraagt het één en ander aan voorbereiding. Zoals de caravan ophalen, schoonmaken en vervolgens alle spullen die mee moeten bij elkaar verzamelen of eventueel nog kopen en dan alles inpakken.

En toen was het eindelijk zover! Daan had ook vakantie en wij trokken met het gezin voor drie weken naar Frankrijk. Heerlijk, het campingleven. Niks moet, alles mag, zo’n gevoel. Een beetje rondlummelen op de camping, lekker zwemmen, luieren in de hangmat, boekje lezen en vooral ook tijd met elkaar en het gezin doorbrengen. We hebben echt genoten en als ik het zo optyp zou ik zo weer terug willen.

Maar zoals dat gaat met vakanties voor je het weet ben je weer thuis en moet je de caravan opruimen, schoonmaken en de vakantiewas wegwerken.

Ook leuk om te lezen: kamperen met kinderen, hoe doen wij dat?

Buiten spelen

Terwijl wij bezig waren om alle vakantiespullen weer opgeruimd te krijgen waren de kinderen hele dagen buiten aan het spelen met kinderen uit de buurt. Dat vind ik wel leuk in deze buurt, er is altijd wel een vriendje om mee te spelen.

Nu wonen wij natuurlijk op een prachtig eiland 😉 ,dus ja, voordat Daan weer aan het werk moest zijn wij nog even met zijn allen erop uit gegaan en hebben we onder andere de vuurtoren beklommen.

Tja, en nu is het dus alweer de laatste vakantiedag en moeten de kinderen maandag weer naar school. Dat zal wel even wennen zijn om weer terug in het ritme te komen en vooral de wekker die weer gezet moet worden.

Zes weken extra vakantie

Sommige ouders zijn blij als de zomervakantie voorbij is, daar hoor ik niet bij. Van mij mag het nog wel zes weken duren (misschien dat ik er daarna anders over denk ha ha).

Komt voor jou het einde van de zomervakantie ook te snel of kan het niet snel genoeg gaan?

mama blog daanliesenkids

 1. esmeevw 1 september 2018 at 21:32

  Wij hebben de eerste school week er alweer op zitten.
  Van ons had het ook nog wel een keer zolang mogen duren.
  De kinderen hadden wel erg zin om naar de nieuwe groepen te gaan en om hun vriendjes weer te zien.
  Ik hoor veel moeders die blij waren dat het weer voorbij was maar daar hoor ik ook zeker niet bij, heerlijk juist om niks te moeten en niet op de tijd te hoeven letten.
  fijn weekend nog en succes weer maandag! groetjes esmee

  1. Lisanne 11 september 2018 at 16:07

   Ja dat vind ik ook heerlijk van de vakantie, alles op je gemakje en niet op de tijd hoeven letten.

Comments are closed.