Broccolisoep makkelijk recept gezond en lekker

Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten. Dan kan je ervoor kiezen om zelf een soep te maken, dat is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn natuurlijk talloze recepten, maar ik vind het altijd wel fijn als een recept niet te ingewikkeld is en je niet allemaal verschillende ingrediënten nodig hebt. Wat ik dan weer wel wil is dat het een gezond recept is en natuurlijk moet het lekker zijn.

Deze broccolisoep voldoet aan al deze eisen. Nu kan ik natuurlijk met de eer gaan strijken, maar dit recept komt van mijn moeder, wat trouwens best grappig is, want bij ons in de familie staat ze nou niet bepaald bekend als keukenprinses, sorry mam ;-). Toch is dit écht een heerlijk soepje die in een mum van tijd op tafel staat.

Hoe maak je de soep

Ingrediënten
  • twee grote stronken broccoli
  • 200 ml crème fraiche
  • één kuipje groentebouillon (Knorr bouillon kuipje)
  • één liter water
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel een paar plakjes ham

Bereidingswijze

broccolisoep makkelijk recept gezond en lekkerWas de broccoli en snij deze inclusief stronk in stukjes.

Breng het water samen met de gesneden broccoli en de groentebouillon aan de kook en laat dit ongeveer zeven minuten op een middelhoog vuur staan.

Dan kan je de crème fraiche toevoegen en pureer je de soep met een staafmixer totdat het een gladde massa is. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Als je vlees door de soep zou willen kan wat strookjes gesneden ham door de soep roeren. Wij zelf kiezen er meestal voor om dit achterwege te laten en dan heb je een vegetarische soep.

Dit is alles wat hoeft te doen om deze lekkere en gezonde broccoliesoep op tafel te zetten.

Wij eten de soep vaak samen met pistoletje met gesmolten kaas uit de oven, hmm heerlijk!

Maak jij wel eens zelf soep?

broccolisoep makkelijk gezond lekker recept soep zelf maken