Aankomst Sinterklaas en zijn zwarte Pieten op Texel

Wat hebben de kinderen uitgekeken naar deze dag. Al een maand lang wordt er elke dag netjes een kruisje gezet op de aftelkalender en vandaag is het eindelijk zover. Sinterklaas komt met de stoomboot aan in Nederland.

Noraya en Joaz trekken hun pietenpak aan en Bodi verkleedt zich als Sinterpiet, haha, dat is een combi tussen Sinterklaas en zwarte Piet. Voor Bodi, die nu bijna drie is, is dit het eerste jaar dat hij de aankomst van Sinterklaas en het hele gebeuren eromheen bewust meemaakt.

aankomst sinterklaas en zwarte piet met stoomboot Texel Oudeschild-2 aankomst sinterklaas en zwarte piet met stoomboot Texel Oudeschild-2

Daar komt de stoomboot

Om half één komt de boot aan in de haven in Oudeschild. We vertrekken op tijd en vanaf de dijk zien  we de stoomboot aankomen. Ho wacht eens, Sint zit niet op een stoomboot, maar hoe kan het ook anders, hij zit op een kotter.

Als de vissersboot met Sinterklaas aanmeert in de haven is het wachten totdat hij van boord komt. Dat duurt best nog een tijdje, een minuut of twintig. De kinderen wachten vol spanning, maar gelukkig zijn er al een paar Pieten vooruit gekomen die het publiek vermaken met allemaal Sinterklaasliedjes.

Sinterklaas een handje geven

Dan komt de Sint en de rest van de Pieten eindelijk voor boord. Nu is het dringen, want iedereen wil de Sint een een handje geven en met iedereen bedoel ik ook iedereen. Onze kinderen komen niet bij de Sint in de buurt, want er staan allemaal volwassen vooraan, hmm beetje apart. We besluiten om te wachten, misschien kunnen de kinderen de Sint later nog een hand geven.

aankomst sinterklaas en zwarte piet met stoomboot Texel Oudeschild-2

Gelukkig zijn er een hoop zwarte pieten die rondlopen met grote emmers vol met pepernoten. Al snel hebben de kinderen hun eerste pepernoten te pakken, die worden lekker opgepeuseld door Noraya en Bodi. Joaz vindt deze pepernoten niet zo lekker en als een Piet hem weer wat pepernoten wil geven bedankt hij ervoor. Wat zorgt voor een verbaasde uitdrukking op het gezicht van zwarte piet.

Op de foto met zwarte Piet

De kinderen willen graag nog met een Piet op de foto. Dat kan allemaal, de pieten lopen tussen de kinderen en er zijn genoeg pieten om ieder kind aandacht te geven en als ze willen op de foto te gaan. Dan is het tijd voor de Sint om richting Den Burg te gaan, daar gaat hij een rondtocht doen door het dorp.

aankomst sinterklaas en zwarte piet met stoomboot Texel Oudeschild-2 aankomst sinterklaas en zwarte piet met stoomboot Texel Oudeschild-2 

Als Sint op weg naar de auto is komen wij hem tegen en snel geven de kinderen hem een handje, wat meteen blije snoetjes oplevert. “mama, ik heb Sinterklaas een hand gegeven.” roept Joaz blij. Noraya mag zelfs nog even de staf van Sinterklaas vasthouden omdat ze graag wil weten of die zwaar is.

Dan is het voor ons tijd om naar de auto te gaan. We zijn ondertussen bijna bevroren, zo koud is het, maar daar hebben de kinderen geen last van. Met drie tevreden pietjes vertrekken we weer richting huis en papa en mama, die genieten van drie opgewonden snoetjes op de achterbank.

Kijken jullie naar de aankomst van Sinterklaas en zwarte piet op televisie of onthalen jullie de Sint en zijn Pieten in de haven?