Naked cake vulling – makkelijk en lekker recept

Al jaren maak ik zelf de taarten voor de verjaardagen van de kinderen. Sinds kort waag ik mij ook aan de naked cake. Leuk, maar omdat de taart ‘naked’, dus open is, is het een stuk lastiger om een foutje te verdoezelen. Dat betekend dat je nog preciezer te werk moet gaan.

Welke vulling

Een belangrijk deel van een naked cake is de vulling. Juist omdat de cake open is is de vulling goed te zien. Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte naked cake vulling heb ik heel wat recepten uitgeprobeerd. Ik heb namelijk wel een aantal voorwaarden waar mijn vulling aan moet voldoen.

Zo moet de vulling voor mij

 • Natuurlijk lekker zijn
 • Makkelijk te maken zijn, met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
 • Een goede kleur hebben. Veel vullingen zijn een beetje gelig, maar wit vind ik veel mooier
 • Ook wil ik de taart een dag vantevoren kunnen maken. Dat is meteen het probleem bij de meeste vullingen, die zijn te vochtig. Als je de taart dan een dag vantevoren vult is de taartbodem veel te vochtig de volgende dag en niet meer lekker.

Zoektocht naar de perfecte naked cake vulling

Op internet ben ik op zoek gegaan naar de juiste vulling. Toch kon ik ‘de’ vulling niet vinden. Daarom ben ik zelf wat gaan proberen en uiteindelijk is het mij gelukt om de voor mij perfecte naked cake vulling te maken. Het is een makkelijk en erg lekker recept die ik graag met jullie deel.

Ingrediënten

 • 250 gram mascarpone
 • 125 gram slagroom 35%
 • 2 el witte basterdsuiker 
 • 1 zakje vanillesuiker

Hoe maak je de vulling

Klop de slagroom samen met de de basterdsuiker en vanillesuiker stijf. De mascarpone prak je met een vork een beetje los. Let erop dat je niet meer prakt als nodig, want dan kan de vulling te vochtig worden. Als je de mascarpone hebt losgeklopt kan je die aan de slagroom toevoegen. Klop het geheel op de laagste stand totdat de mascarpone door de slagroom is opgenomen en klaar is de taart vulling!

Deze hoeveelheden zijn genoeg om één taart mee te besmeren.


perfecte naked cake taart vulling - recept - mamablog - mama - blog


 1. Lineke 12 december 2018 at 11:34

  Dank je wel! Onze zoon wordt begin januari 3 jaar en het lijkt me heel leuk om deze vulling te gaan gebruiken in de taart.

  1. Lisanne 14 december 2018 at 10:52

   Wat leuk om te horen!

Comments are closed.