The Elf on the Shelf

Sinds kort hebben wij een nieuwe bewoner in ons huis. Laat ik aan jullie voorstellen aan Twinkel onze Elf on the Shelf.

In Amerika is de Elf on the Shelf al jaren een begrip, dertien jaar om precies te zijn, want toen verscheen het gelijknamige boek ‘The Elf on the Shelf’ en zoals het vaker gaat als iets in Amerika een hit is komt het vanzelf een keer naar Nederland. 

Het verhaal van the Elf on the Shelf

De Elf komt in de periode voor kerst in huis om de kinderen in de gaten te houden. Elke avond vliegt de Elf terug naar de Noordpool om verslag aan de kerstman uit te brengen. Voordat de kinderen wakker worden is de Elf weer terug naar huis gevlogen en zoekt een plekje waar hij zich die dag kan verstoppen. Elke dag zit de Elf op een ander plekje ‘verstopt’ en zo is het voor de kinderen elke ochtend opnieuw een verassing waar de Elf deze dag zal zitten.

Eén regel

Het verhaal gaat verder…. Er is één regel en die is heel belangrijk. Je mag niet aan de Elf komen, want dan kan de Elf niet meer terugvliegen naar de kerstman en kan hij zich dus ook niet meer elke dag ergens in huis verstoppen. Wel mogen de kinderen tegen de Elf praten en kunnen zo hun kerstwensen doorgeven.

Ondeugende Elf

De Elf verstopt zich niet alleen in huis, hij haalt ook ondeugende streken uit. Zo kan de Elf zich al snoepend in de koektrommel verstoppen of allemaal speelgoed overhoop gooien en er zelf tussen gaan zitten. 

Onze Elf Twinkel

Sinds dit jaar woont Elf Twinkel bij ons. De dag na Sinterklaas is ze bij ons gekomen en zat ze in de lamp boven de eettafel. De kinderen vonden het maar wat interessant en vroegen of ik de Elf daar had neergezet. Het antwoord bleef een beetje vaag, ook al weten de kinderen natuurlijk het antwoord wel. Ze komen zelfs met ideeën waar ik Twinkel zou kunnen neerzetten, haha. Toch vinden ze het vooral erg leuk en willen ze stiekem het verhaal graag geloven.

Sinds de Elf bij ons woont is het eerste wat de kinderen doen als ze beneden komen Twinkel zoeken. Soms vragen ze of ze haar vast mogen houden, maar dat mag natuurlijk niet. Vooral voor Bodi is dat lastig, toch snapt hij wel dat dat echt niet mag en tot mijn verbazing heeft ook hij de Elf nog niet aangeraakt.

Nadeel

Dit klinkt allemaal leuk en aardig, zit er dan helemaal geen nadeel aan? Toch wel. Een paar dagen geleden lag ik heerlijk in bed te slapen tot ik wakker schrok. “Ohh nee, ik ben vergeten de Elf te verplaatsten” schoot er door mijn hoofd. “Nou ja dan maar een dagje niet, ik maak er wel een leuk verhaaltje van besloot ik”. Toch lukte het mij niet meer om verder te slapen, want het zat mij niet lekker. Dus, het bed uit, Elf verplaatsen en toen kon ik pas weer lekker slapen. Tja, ik neem mijn taak erg serieus, ha ha.

Groot succes

Toch is the Elf on the Shelf een groot succes bij ons en eerlijk gezegd vind ik het leuker als ik vantevoren had gedacht. Zeker als ik zie hoe de kinderen erop reageren, dat maakt dat ik steeds betere ‘verstop’plekjes wil vinden. Ook ben ik aan het broeden op wat voor ondeugende streken Twinkel nog gaat uithalen.

Ben jij al bekend met the Elf on the Shelf?


Elf on the Shelf - verhaal - blog - mamablog - mama - kerst - kerstmis - Christmas

  1. Janneke 13 december 2018 at 21:52

    Wat een leuk iets zeg!

    1. Lisanne 14 december 2018 at 10:52

      Ja het is echt leuk!

Comments are closed.