Makkelijk kerstkapsel voor mijn dochter

Elk jaar met kerst krijgen de kinderen mooie kleren, het haar van de jongens wordt geknipt, de nagels van Noraya worden voor deze feestelijke dagen gelakt en natuurlijk hoort er ook een mooi kerstkapsel bij deze dagen.

Al eerder vertelde ik dat ik niet handig ben met haar, maar gelukkig zijn er genoeg kapsels te bedenken waarvoor dat gelukkig niet nodig is.

Kerstboom in het haar

Vorig jaar heb ik ik met kleine doorzichtige elastiekjes een makkelijk en feestelijk kapsel bij Noraya gemaakt. Ook dit jaar ga ik aan de slag met kleine elastiekjes. Dit keer met groene en roze elastiekjes. Ik ga namelijk een ‘kerstboom’ in het haar van Noraya maken. Een wat… Het klinkt heel over de top, maar het wordt een mooie stubtiele kerstboom die, niet onbelangrijk, erg makkelijk te maken is.

Om te beginnen

Een dag voor de kerst krijgt Noraya een vlecht in haar haar. Dan heeft ze de volgende dag mooie krullen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vind het bij dit kapsel leuk als er krullen in het haar zitten. Je kan natuurlijk ook krullen met de krultang maken, net wat je wilt.

De volgende dag haal ik de vlecht uit het haar en kam ik het goed door. Dan kan je beginnen om de ‘kerstboom’ te maken.

Het kerstkapsel maken

Maak een staart met losse haren en gebruik een klein elastiekje om de staart vast te zetten. Dan verdeel je de staart in twee delen en doe je in elk deel een klein elastiekje. Dit herhaal je net zo vaak totdat je de ‘kerstboom’ groot genoeg vind. Bij Noraya eindigde ik met acht elastiekjes.

kerstkapsel kerst christmas kerstboom kapsel diy makkelijk feestkapsel

Je kan hiervoor doorzichtige elastiekjes gebruiken, maar bij Noraya heb ik groene elastiekjes gebruikt, de kleur van de kerstboom en Noraya wilde zelf graag nog roze elastiekjes, die moeten kerstballen voorstellen.

Voor de finishing touch heb ik nog wat glitters in haar haar gespoten, dan kan de kerstjurk aan en Noraya is klaar voor de kerst.

Bij deze wil ik jullie ook alvast fijne en gezegende kerstdagen toewensen.

kerstkapsel - feestkapsel - makkelijk kapsel voor dochter voor kerst - mamablog - mama blog - diy - daanliesenkids

  1. Verbeterhaar 23 mei 2019 at 14:39

    Dat ziet er erg leuk uit, Lisanne!

Comments are closed.